Β. Γιαννακόπουλος “Γιατί ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος”

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Β. Γιαννακόπουλος “Γιατί ΔΕΝ θα είμαι  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος”

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Αυτή είναι η απάντησή μου στον κ. Κωνσταντίνο Ζώμπο,
υποψήφιο Δήμαρχο Γαλατσίου, για το δελτίο τύπου το οποίο
εξέδωσε στις 24/4/2019 και στο οποίο μου έκανε την τιμή
να αναφέρετε σε εμένα προσωπικά.  


Αγαπητοί φίλοι, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους σας! Πιστεύω ότι, και λόγω του καλού καιρού, θα περάσατε καλά όπου κι αν πήγατε. Αν και για μένα σημασία έχει με ποιόν είσαι και όχι πού είσαι.

Αγαπητοί φίλοι, έχουν περάσει 15 μέρες από την Παρασκευή 19/5 που σας ενημέρωσα ότι στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαρκόπουλου. Αυτές τις μέρες που μεσολάβησαν πλημμύρισα στην κυριολεξία από την αγάπη και την εκτίμησή σας – τόσο για μένα προσωπικά όσο και για την εφημερίδα. Τα τηλεφωνήματα που δέχτηκα αλλά και στις προσωπικές επαφές που είχα με πολλούς από εσάς, άκουσα λόγια άκρως κολακευτικά για το πρόσωπό μου. Όλοι με ενθαρρύνατε να προχωρήσω και μου λέγατε ότι πολύ σωστά πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος.
Η απόφασή μου, φίλοι μου, για να είμαι υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές δεν είχε ως στόχο να αποκτήσω κάποιο ρόλο στην τοπική κοινωνία, τον οποίο έχω ήδη κατοχυρώσει μέσα από τη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια.
Στα 26 χρόνια κυκλοφορίας του «Παλμού» επικοινωνώ μαζί σας από αυτή εδώ τη στήλη, από αυτή εδώ τη σελίδα. Γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών του «Παλμού» ξεκινούν να ξεφυλλίζουν την εφημερίδα από αυτή εδώ τη στήλη. Αυτό αποδεικνύει την αλληλοεκτίμηση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια. Ενημερώνεστε έγκυρα, χωρίς υπερβολές και χωρίς να προσβάλλω κανέναν. Κάνω κριτική όταν πρέπει, εκεί που πρέπει, χωρίς κανένας να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Ίσως και από τον προσωπικό τόνο τον οποίο εκπέμπει η σελίδα του «Παλμογράφου», η πλειοψηφία να έχει ταυτίσει τον «Παλμό» με το πρόσωπό μου.
Σας έλεγα λίγο πριν ότι όλοι σας – ή για να ακριβολογώ, η συντριπτική πλειοψηφία από εσάς – είδαν θετικά τη συμμετοχή μου στις εκλογές γιατί πίστευαν ότι θα είχα κάτι διαφορετικό να προσφέρω στη λήψη των αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας. Υπήρξε όμως και μια μικρή μειοψηφία, η οποία ήταν αντίθετη με την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές με το αιτιολογικό ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα προς την κοινωνία του Γαλατσίου από αυτή εδώ τη θέση την οποία διατηρώ όλα αυτά τα χρόνια. Τη θέση δηλαδή, του παρατηρητή, του σχολιαστή και του ελεγκτή των πεπραγμένων της εξουσίας.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση τοπικού παράγοντα, ο οποίος μου είπε «ξέρω, φίλε Βασίλη, ότι με την εκλογή σου θα αναβαθμιστεί το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά σου δηλώνω ότι εγώ είμαι αντίθετος με την απόφαση που πήρες να κατέβεις στις εκλογές».
Τυγχάνει δε αυτή η μικρή μειοψηφία να είναι πολύ καλοί φίλοι, οι οποίοι εκτιμούν τόσο τη δική μου δουλειά όσο και της εφημερίδας και κρίνουν ότι δεν πρέπει να περάσω την κόκκινη γραμμή και να βρεθώ στην άλλη πλευρά, αυτή της εξουσίας.
Είναι γεγονός ότι οι 15 μέρες που πέρασαν από τη στιγμή που ανακοίνωσα ότι θα είμαι υποψήφιος, εκτός από την αγάπη που εισέπραξα, ήταν για μένα μέρες προβληματισμού και εσωτερικής διαπάλης. Έπρεπε να αποφασίσω τί τελικά θα κάνω.
Και μετά από πολύ σκέψη πήρα την απόφαση να ΜΗΝ είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Γνωρίζω ότι με την απόφασή μου αυτή θα στενοχωρήσω πολλούς φίλους οι οποίοι είχαν ήδη δραστηριοποιηθεί για να επικοινωνήσουν την υποψηφιότητά μου. Γνωρίζω επίσης ότι είχα υποστήριξη από πολίτες οι οποίοι ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Από όλους αυτούς θέλω να ζητήσω συγνώμη και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να επικοινωνώ μαζί τους από αυτή εδώ τη στήλη. Θα συνεχίσω να ασκώ κριτική στην τοπική εξουσία, κι όχι μόνο, ψύχραιμα και νηφάλια. Θα συνεχίσω να κάνω προτάσεις προς επίλυση των προβλημάτων τα οποία ποτέ δεν τελειώνουν. Η καθημερινότητα του πολίτη πρέπει να βελτιώνεται, η πόλη πρέπει να εκσυγχρονίζεται.
Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι υπήρξαν και κάποια μικρά, μη ουσιώδη και ασήμαντα για μένα πράγματα, τα οποία όπως αποδείχτηκαν πολύ σημαντικά για κάποιους άλλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή