Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι Έλληνες της Κριμαίας αντιπροσωπεία Δήμου Φιλαδέλφειας

Πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και βουλευτές ελληνικής καταγωγής στην Κριμαία, υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλή το Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, η οποία μετέβη στην περιοχή προκειμένου να υπογράψει Σύμφωνο Φιλίας και Πολιτιστικής Συνεργασίας με το Δήμο Ευπατορίας.

Η επίσκεψη στην περιοχή του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου και των αντιδημάρχων που τον συνόδευαν στην Κριμαία, θεωρήθηκε γεγονός μεγάλης σημασίας για την περιοχή. Στην τελετή υποδοχής του Δημάρχου συμμετείχαν 13 ελληνικοί σύλλογοι της Κριμαίας, από τους οποίους οι δύο ήταν από την Ευπατορία. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές, σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση, φυτεύοντας από κοινού δέντρα φιλίας, προαναγγέλλοντας έτσι την επίσημη τελετή υπογραφής του Συμφώνου που αναμένεται να γίνει σήμερα
Η Ευπατορία, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια και τουριστικά θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας. Το ελληνικό στοιχείο στην περιοχή της Κριμαίας υπάρχει εδώ και 3.000 χρόνια ενώ υπολογίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή ζουν περίπου 6.000 με 7.000 Έλληνες. Το Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο μας και το Δήμο Ευπατορίας, καλείται να συσφίξει τους πολιτιστικούς δεσμούς, καθώς και να προβάλλει τις κοινές αξίες και την ιστορία των δύο πόλεων.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία εκτός από το Δήμαρχο, συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ανανιάδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Μανωλεδάκης, θα πάρει μέρος και στο Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας, που γίνεται στις 18 με 20 Απριλίου.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ -ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Πήγαινε στην κορυφή