Ολοκληρώθηκε το πρώτο διήμερο μαθημάτων ” ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”

 

Την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Απριλίου, στο Open Lab του Δήμου της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν μαθήματα για ηλικιωμένους με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτών, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές έννοιες του υπολογιστή και του διαδικτύου. Στο κάθε τμήμα οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν με τις βασικές έννοιες και πρότειναν και νέες θεματικές πάνω στις οποίες επιθυμούν να εκπαιδευτούν.

Τα μαθήματα είναι μια δράση που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει με το Δήμο Αθηναίων και τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου, οι θεματικές ενότητες που καλύπτουν αφορούν στα εξής:

 

  • Τι είναι το Ίντερνετ
  • Πώς αναζητούμε πληροφορίες στο Ίντερνετ
  • Πώς δημιουργούμε και χρησιμοποιούμε το Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
  • Πού βρίσκουμε και πώς χρησιμοποιούμε τις διαδικτυακές  υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας και τις πιο χρήσιμες υπηρεσίες Δημόσιου.

 

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν, στόχος είναι η διάρκειά τους να καλύψει όσες περισσότερες από τις θεματικές ενότητες που προτείνουν και βρίσκουν χρήσιμες για την καθημερινότητά τους οι συμμετέχοντες. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν εδώ.  Όσοι ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου.

 

__________________________________________________________________

 

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 35 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

 

Επικοινωνία: Έλενα Μπάρκα 210 2209380, info at ellak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή