Συνεργασία Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με την ΕΔΑ Αττικής

Τα γραφεία της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού και Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκο Ανανιάδη και τον Σύμβουλο του Δημάρχου Κώστα Μπαρούτα. Μαζί τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ Αττικής κ .Δημήτριο Παπακώστα, τον Τεχνικό Διευθυντή κ.Χρήστο Σκουλίδα και τον Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών κ. Ιωάννη Ντρούκα συζήτησαν για τα σχέδια επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο, καθώς και την άμεση σύνδεση συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Το κατασκευασμένο δίκτυο φυσικού αερίου στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας εκτείνεται σε 13km, ενώ έχουν γίνει οι μελέτες για την κατασκευή άλλων 43km. Ο Δήμος απαριθμεί 570 παροχές/924 μετρητές και στο δίκτυο έχουν συνδεθεί 2.233 κτίρια από τα συνολικά (καταγεγραμμένα) 5.811. Συνεπώς το ποσοστό διείσδυσης φυσικού αερίου δεν ξεπερνάει το 25% ενώ το μέσο ποσοστό διείσδυσης σε Δήμους του Νομού Αττικής φτάνει το 35%.

Βασική μέριμνα του Δημάρχου είναι η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου όλων των σχολικών μονάδων που μέχρι σήμερα δεν έχουν συνδεθεί (π.χ. Το 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο – 2ο Δημοτικό ΝΦ, το 2ο Γυμνάσιο-2ο Λύκειο ΝΦ, το σχολικό συγκρότημα των Επαγγελματικών Λυκείων ΝΦ κλπ.) στα πλαίσια της γενικότερης ενεργειακής αναβάθμισης των συγκεκριμένων κτιριακών μονάδων. Υπάρχει επίσης εκδηλωμένο ενδιαφέρον για τη σύνδεση μεγάλων κτιριακών συγκροτημάτων όπως είναι οι εργατικές κατοικίες του Δήμου. Για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις η ΕΔΑ Αττικής δεσμεύτηκε ότι θα στείλει άμεσα μηχανικούς να ελέγξουν την κατάσταση των κτιρίων καθώς και τα σημεία στα οποία μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο της ΕΔΑ Αττικής.

Στα πλαίσια της συνεργασίας συμφωνήθηκε η άμεση σύνδεση των σχολικών μονάδων, χωρίς τέλη σύνδεσης, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με φυσικό αέριο από την αρχή του ερχόμενου σχολικού έτους. Τέλος, συμφωνήθηκε η διαρκής επικοινωνία ανάμεσα στους δυο φορείς, ώστε αφενός μεν τα αιτήματα των δημοτών που βρίσκονται πάνω στο δίκτυο να ικανοποιούνται άμεσα και αφετέρου η ενημέρωση των δημοτών για τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να σχεδιαστούν επεκτάσεις και στα υπόλοιπα τμήματα του Δήμου. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος παρέδωσε στην διοίκηση της Εταιρείας σχετικά αιτήματα δημοτών για επέκταση του δικτύου και σύνδεση σε αυτό.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή