Κριθαράκι με γαρίδες, κρασί και θυμάρι
Υλικά
400 γρ. κριθαράκι μέτριο
4 κ.σ λάδι
2 κρεμμύδια μέτρια
ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
20 ντοματίνια
½ κ.γ θυμάρι
800 γρ. ζεστό ζωμό λαχανικών
Λίγο μαϊντανό και βασιλικό
ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το
κρεμμύδι με το σκόρδο για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και
το θυμάρι. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό ζωμό
λαχανικών. Όταν γίνει το κριθαράκι τελειώνουμε με την παρμεζάνα και δοκιμάζουμε
το αλάτι και το πιπέρι. Παράλληλα τσιγαρίζουμε σε 2 κουτάλια της σούπας λάδι τα
ντοματίνια μέχρι να πάρουν χρώμα και προς το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες για
4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε μαιντανό και βασιλικό, αλάτι, πιπέρι
και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σερβίρουμε