Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας!!Κριθαράκι με γαρίδες, κρασί και θυμάρι

Κριθαράκι με γαρίδες, κρασί και θυμάρι

Υλικά

400 γρ. κριθαράκι μέτριο

4 κ.σ λάδι

2 κρεμμύδια μέτρια
ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι λευκό κρασί

400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

20 ντοματίνια

½ κ.γ θυμάρι

800 γρ. ζεστό ζωμό λαχανικών

Λίγο μαϊντανό και βασιλικό
ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το
κρεμμύδι με το σκόρδο για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και
το θυμάρι. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό ζωμό
λαχανικών. Όταν γίνει το κριθαράκι τελειώνουμε με την παρμεζάνα και δοκιμάζουμε
το αλάτι και το πιπέρι. Παράλληλα τσιγαρίζουμε σε 2 κουτάλια της σούπας λάδι τα
ντοματίνια μέχρι να πάρουν χρώμα και προς το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες για
4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε μαιντανό και βασιλικό, αλάτι, πιπέρι
και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σερβίρουμε