ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019: Αγώνας – γιορτή για τον Δήμο Παιανίας!

ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019: Αγώνας – γιορτή για τον Δήμο Παιανίας!

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (σ.σ. από το 2015) ο Δήμος Παιανίας και ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Παιανίας, διοργάνωσαν την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, τον ιστορικότερο Αγώνα Δρόμου του Δήμου, τα ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019, στη μνήμη του βαλκανιονίκη αθλητή από την Παιανία, Γιάννη Σκιαδά, με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η κεντρική πλατεία της Παιανίας είχε γεμίσει ασφυκτικά από τους εκατοντάδες αθλητές που συμμετείχαν στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ., από τα χιλιάδες παιδιά (πάνω από 1.200) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παιανίας που συμμετείχαν στους παιδικούς αγώνες των Δημοτικών σχολείων αλλά και στον αγώνα Fun Race 1.500 μ., για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και τους γονείς τους.
Παρόντες, στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού και βραβεύσεων, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Σιδέρης αλλά και η πλειοψηφία των συνεργατών τους, από τον Δήμο, η Αντιδήμαρχος κα Ματίνα Κατρακάζα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αγγελική Στουραΐτη κ.α., και τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, που είχαν επιφορτιστεί την όλη διεξαγωγή των αγώνων ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019.
Η αυλαία των αγώνων άνοιξε με τη διαδρομή των 10 χλμ., που σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ενώνει τις δυο Δημοτικές Ενότητες, Παιανίας και Γλυκών Νερών.
Ακολούθησαν οι παιδικοί αγώνες με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων να απολαμβάνουν τη χαρά της συμμετοχής, χωρίς την πίεση του ανταγωνισμού, τρέχοντας με κεντρικό σύνθημα: «όλοι είμαστε νικητές» και ο αγώνας των 1.500 μ. με την ονομασία Fun Race, που συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, αρχάριοι δρομείς και γονείς, που είχε ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Ο κλασικός αγώνας των 5 χλμ., σε 3 στροφές των 1.700 μ., που ακολούθησε, αποτέλεσε τον συνεχιστή των κλασικών ΣΚΙΑΔΕΙΩΝ των δεκαετιών ’50 και ’60.
Η αυλαία των αγώνων ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019, οι οποίοι στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία ξεπερνώντας σε συμμετοχές κάθε προσδοκία των διοργανωτών και αποτέλεσαν μια μεγάλη γιορτή για την Παιανία και τα Γλυκά Νερά, έπεσε με τις βραβεύσεις – απονομές των μεταλλίων στους πρώτους νικητές, σε άνδρες και γυναίκες, των αγωνισμάτων 10 χλμ., 5 χλμ. και 1.500 μ. από τον Δήμαρχο Σπύρο Στάμου, από αιρετούς του Δήμου Παιανίας και από τους χορηγούς του αγώνων.
Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στους αγώνες παρέλαβαν, από την οργανωτική επιτροπή, αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα για τη συμμετοχή τους.
Τα ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2019 είχαν και φέτος και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού οι δρομείς των 5 χλμ. και 10 χλμ. αντί αντιτίμου συμμετοχής παρέδωσαν δωροεπιταγές των 5 Ευρώ, από γνωστές αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, στην γραμματεία του Αγώνα κατά την παραλαβή των starter pack τους για την Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παιανίας.
Όλοι μαζί: Δήμος Παιανίας, Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Παιανίας, αθλητές και δημότες του Δήμου Παιανίας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο Απρίλιο, στα ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2020.

Δελτίο Τύπου Δήμου Παιανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή