Παύλος Χρηστίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ποιητής του ψέματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Χρηστίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ποιητής του ψέματος

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη

Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

στο «Alpha Radio 989» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη

“Για το θέμα του κ. Πετσίτη

Ο κ. Τσίπρας μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου και αποκλεισμένος από τις κλούβες κοιτάζει πώς θα εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ελίτ και έχει μπλέξει τα σκάνδαλα με τη σκανδαλολογία. Δεν τον άκουσα να λέει για ποιο λόγο ήταν μαζί του στην Καισαριανή όταν κατέθετε λουλούδια ο κ. Πετσίτης. Για ποιο λόγο ο κ. Πετσίτης ήταν επίσης μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου όλες τις κρίσιμες στιγμές. Δεν τον έχω ακούσει να λέει τι συνέβη στην πραγματικότητα, αν ισχύουν ακόμα αυτά που είπαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπαγγελόπουλος με τον κ. Κοντονή, ότι η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από το 1830.

Εδώ και 1,5 χρόνο σπιλώνονται πρόσωπα και πορείες από το φιλοσυριζαικό Τύπο και τώρα που όλο αυτό φαίνεται ότι πηγαίνει στο αρχείο για πολλούς από αυτούς ο κ. Τσίπρας δεν βγήκε να πει μία κουβέντα. Δεν λέει τίποτα κανένας από τους βασικούς υπουργούς του και ξέρετε γιατί; Γιατί ο κύριος Τσίπρας ξέρει ότι ήταν ακόμα μια τρύπα στο νερό και ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει ένα φυτώριο διαπλοκής πολύ κοντά του. Όταν θα φύγουν από την κυβέρνηση θα βγουν πολλά στη φόρα.

Βλέπω τον κ. Σκουρλέτη να βάζει ερωτήματα και να λέει ότι ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις και το να παίρνει αποστάσεις ο κ. Τσίπρας δεν μας λέει κάτι. Απαντήσεις δεν έχουμε. Διαβάζω και για άλλους πολιτικούς, τον κ. Παπαδόπουλο ο οποίος είπε επίσης στα Νέα χθες ότι υπάρχουν ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν. Λέω λοιπόν πολύ καθαρά ότι οι όλοι οι πολίτες σήμερα έχουν την ανάγκη απαντήσεων. Πως ένας άνθρωπος ο οποίος είχε εισόδημα 5.000 ευρώ το χρόνο από την αξιοπρεπή δουλειά του έφτασε να έχει δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα με μοναδικό διαβατήριο την παρουσία του δίπλα σε μία σειρά κορυφαίων υπουργών;

Για το θέμα της Novartis

Εμείς ούτε επικαλούμαστε ούτε μας αφορά η συζήτηση περί παραγραφής. Ζητήσαμε πρώτοι με επιστολή της Φώφης Γεννηματά την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος για την παραγραφή και τα ζητήματα τα οποία αφορούν το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τότε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη δεν είχαν μπει στη συζήτηση, με χαρά είδαμε στην πορεία να μπαίνουν και να ψηφίζεται μία μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

Στην επόμενη Βουλή όποια σύνθεση και να έχει, όποια κυβέρνηση και να υπάρχει εμείς θα ψηφίσουμε την αλλαγή του άρθρου 86 του συντάγματος διότι αυτό επιβάλλει η εξέλιξη των πραγμάτων. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσουμε την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ακριβώς γιατί θέλουμε να δούμε την ουσία του θέματος. Αυτοί οι οποίοι δεν ήθελαν να δουν την ουσία άλλων θεμάτων όπως για παράδειγμα τις καταγγελίες Καμμένου και τα 50 εκατομμύρια του κυρίου Σόρος στον κ. Κοτζιά είναι αυτοί που δεν φέρνουν την υπόθεση στη Βουλή.

Οι πολίτες δεν θέλουν να μάθουν για αυτό; Τι έχει να φοβηθεί ο κ Τσίπρας και βάζει τον κ. Βούτση να μην προχωράει τη διαδικασία. Χρειάζονται καθαρές απαντήσεις από όλους, για όλα τα θέματα, και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη αμερόληπτα να κάνει τη δουλειά της.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή