Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook : “Τι είναι το κίτρινο πλευρώτους; Και ποια είναι τα φαρμακευτικά μανιτάρια;

“Είκοσι λεπτά μετά τη Χαλκίδα – στο χωρίο Πισσώνας, στο δρόμο της Νέας Αρτάκης – έχουν να σου δώσουν όλες τις απαντήσεις.

Εκεί καλλιεργούν 15 διαφορετικά είδη μανιταριών – χωρίς φυτοφάρμακα βέβαια. Μανιτάρια που εξάγονται στη Γαλλία και τις αγορές της Αμερικής. Και η «συνταγή», η βάση για την καλλιέργεια των μανιταριών, εξάγεται και στο Ισραήλ!

Ποιοι τα κάνουν όλα αυτά;

Ο Λευτέρης Λαχουβάρης και ο Θανάσης Μαστρογιάννης, που όταν το 2003 ξεκίνησαν την καλλιέργεια μανιταριών – στην Εύβοια που βυθιζόταν στην ανεργία – κάποιοι τους είπαν τρελούς.

Σήμερα δίνουν δουλειά σε 35 κατοίκους της περιοχής και μπορούν να είναι υπερήφανοι. Τα προϊόντα τους – και κυρίως τα ξακουστά μανιτάρια της «Δίρφυς» – υπάρχουν παντού στην Ελλάδα. Και είναι η πρώτη ύλη στις κουζίνες των καλύτερων σεφ αλλά και παραδοσιακών μαγείρων που ξέρουν την αξία των μανιταριών.

Ιδέα – σχέδιο – μεράκι – εργατικότητα.
Αυτά θα σώσουν τους Έλληνες.
Και γι’ αυτό – σε αυτή τη μεγάλη περιοδεία που κάνω σε όλη τη χώρα για τις ευρωεκλογές – επιμένω να συναντώ και να σφίγγω τα χέρια των ανθρώπων που τόλμησαν και πέτυχαν.
Στην περιοδεία μου στη Χαλκίδα ήμουν με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιώργο Σαγιάννη και Θόδωρο Τσίκα.”

 

δελτιο τυπου ΠΟΤΑΜΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή