Μήνυση για παράνομη ρίψη μπαζοσκουπιδιών σε περιοχή του Ασπροπύργου

Μήνυση κατέθεσε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου για παράνομη ρίψη μπαζοσκουπιδιών σε περιοχή του Ασπροπύργου
Μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατέθεσε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου, ύστερα από περιστατικό που περιήλθε στη γνώση του Δήμου και αφορά την ρίψη μεγάλων ποσοτήτων, Αποβλήτων Εκσκαφών από κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ).
Συγκεκριμένα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία κατοίκου του Δήμου Ασπροπύργου στην περιοχή Ξυλοκέρα-Σπασμένη Πέτρα, ο οποίος ανέφερε το γεγονός, άμεση υπήρξε η αντίδραση του Δημάρχου Νίκου Μελετίου, ο οποίος κινήθηκε σε δυο κατευθύνσεις.
Από τη μια, υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστου ή αγνώστων και παντός ποινικώς υπευθύνου προσώπου, σχετικά με την παράνομη και επικίνδυνη ρίψη μπαζοσκουπιδιών και από την άλλη έδωσε εντολές στις υπηρεσίες του Δήμου να ενημερώσουν λεπτομερώς και εγγράφως τις αρμόδιες κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες, επιφορτισμένες με την προστασία του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, απεστάλη σχετική επιστολή με τους παρακάτω αποδέκτες :
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
Το Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής
Το Τμήμα Περιβάλλοντος Προστασίας της ΓΑΔΑ
Το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου
Στην επιστολή μεταξύ άλλων, αφού γίνεται λεπτομερής αναφορά στο γεγονός, επισημαίνεται ότι, τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρούνται συνεχείς παράνομες εναποθέσεις μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων (ΑΕΚΚ) από αγνώστους, προκαλώντας περιβαλλοντική υποβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ασπροπύργου.
Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον πιθανό κίνδυνο, οι συγκεκριμένες ποσότητες, λόγω του όγκου και της θέσης που έχουν απορριφθεί, σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, να παρασυρθούν και να οδηγήσουν σε πλημμυρικά φαινόμενα.
Ακόμη, ο Δήμος Ασπροπύργου, ζητά από τις υπηρεσίες στις οποίες εστάλη η επιστολή, αφενός να διενεργηθεί κοινή αυτοψία στις εν λόγω περιοχές, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος, αφετέρου να προταθούν ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση των ποσοτήτων ΑΕΚΚ.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου σε σχετική του δήλωση αναφέρει:
«Αντιδράσαμε άμεσα. Ο ίδιος πήγα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και υπέβαλλα μήνυση κατά αγνώστων και κάθε ποινικώς υπεύθυνου ατόμου για την παράνομη ρίψη μπαζών και άλλων αποβλήτων στην περιοχή μας. Ζητάμε, τόσο από τις διωκτικές αρχές να κινηθούν προς την κατεύθυνση εντοπισμού εκείνου ή εκείνων που παρανόμησαν, όσο και από τις αρμόδιες Περιφερειακές και Κεντρικές Υπηρεσίες να σταθούν στο πλευρό του Δήμου Ασπροπύργου και να ενεργήσουν εμπράκτως για την άμεση απομάκρυνση των παράνομων αποβλήτων.
Θέλω να τονίσω ότι ίδιας σοβαρότητας φαινόμενα έχουν καταγραφεί κατά καιρούς και στις περιοχές Νεόκτιστα, Διυλιστήρια, Νέα Ζωή, Σοφό, αλλά και επί της Περιφερειακής Αιγάλεω, δηλαδή γύρω από τον αστικό ιστό του Δήμου μας.
Παρά το γεγονός ότι, υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες, αναφορές αλλά και φωτογραφικό υλικό, το οποίο μάλιστα έχει διαβιβαστεί πολλές φορές τόσο προς την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση του Δήμου, όσο και προς τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Αττικής, δεν έχουμε λάβει καμιά ουσιαστική απάντηση, παρά τις νουθεσίες χωρίς καμιά πρακτική αξία.
Είμαστε αποφασισμένοι, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε να περιφρουρήσουμε την πόλη μας και να προστατεύσουμε με όλα τα Νόμιμα μέσα την δημοτική περιουσία και την περιουσία των συμπολιτών μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η περιβαλλοντική αυθαιρεσία. Οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όσο αφορά το τελευταίο περιστατικό, συνεργεία της Περιφέρειας, άμεσα να απομακρύνουν τα απόβλητα. Ο Δήμος μας θα είναι εκεί και θα βοηθήσει με το ανθρώπινο δυναμικό και τα υλικά μέσα που διαθέτει».

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή