Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Χάλκινο μετάλλιο από την Ένωση Γαλατσίου στο Πανελλ. πρωτάθλημα Ρυθμικής

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μία ακόμα μεγάλη διάκριση ήρθε να προστεθεί στις επιτυχίες του Γαλατσιώτικου Αθλητισμού από τις ¨συνήθεις ύποπτες¨ αθλήτριες ρυθμικής του ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. Πιο συγκεκριμένα η ταλαντούχα αθλήτρια ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΙΦΝΑΙΟΥ διατήρησε την παράδοση που έχει δημιουργήσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια και εκτελώντας θαυμάσια τα προγράμματα της κατά τις δυο πρώτες μέρες των αγώνων εξασφάλισε την πρόκριση στην προνομιούχο οκτάδα σε δύο τελικούς οργάνων του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ στην κορυφαία κατηγορία Γυναικών. Με μια εξίσου εντυπωσιακή παρουσία στον Μεγάλο τελικό της Κυριακής οπού δικαίωσε τις προσδοκίες με την κατάκτηση του ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ στην μπάλα αλλά και την 6η θέση στις κορύνες.
Αξιοσημείωτο ότι με την κατάκτηση αυτής της θέσης, η ταλαντούχα αθλήτρια εγγράφεται αυτόματα στον κατάλογο των διακριθέντων αθλητών της ΓΓΑ και αποκτά έτσι το προνόμιο της πριμοδότησης για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σαν ελάχιστη επιβράβευση μιας πολυετούς προσπάθειας που χαρακτηρίστηκε από συνέπεια, ήθος, σεβασμό και προπαντός “πολύ δουλειά”.
Η διοργάνωση έγινε στο κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού “Αντώνης Τρίτσης”, με ισχυρότατο συναγωνισμό από την συμμετοχή των 24 κορυφαίων αθλητριών της κατηγορίας από όλη την Ελλάδα που πρόεκυψαν από τις προκριματικές φάσεις, καθώς ο αγώνας αποτελούσε και κριτήριο πρόκρισης στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Σε υψηλό επίπεδο και η εμφάνιση των αθλητριών της κατηγορίας Νεανίδων Νικολέτα Τσιμάρα και Διαμάντω Τσούλου με δύο ακόμα προκρίσεις με υψηλή κατάταξη για την τελική φάση της κατηγορίας νεανίδων που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη 20-22 Απριλίου. Με την Ένωση Γαλατσίου, συμμετείχε ακόμα η πρωτάρα στην κατηγορία Στέλλα Κουμπά που έφτασε μια ανάσα από την πολυπόθητη πρόκριση.

Πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες αλλά και στην προπονητική ομάδα που είναι σημαντικός παράγοντας για τις επιτυχίες τους. Η διάκριση αυτή είναι η πρώτη σημαντική μετά την μετακόμιση του προπονητηρίου στις νέες άρτιες ολυμπιακών προδιαγραφών εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στον χώρο του Παλαί Γαλατσίου με την αμέριστη αρωγή της Δημοτικής Αρχής και το προσωπικό ενδιαφέρον του Δήμαρχου Γ.Μαρκόπουλου, και αποδεικνύει έμπρακτα πόσο απαραίτητες είναι πλέον οι σωστές υποδομές στον σύγχρονο αθλητισμό.

Περισσότερα στο www.galatsirhythmicgymnastics.com.