Φώφη Γεννηματά από τις Βρυξέλλες: Εύλογη παράταση γα το BREXIT με προυπόθεση διενέργεια Ευρωεκλογών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φώφη Γεννηματά από τις Βρυξέλλες: Εύλογη παράταση γα το  BREXIT με προυπόθεση διενέργεια Ευρωεκλογών

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ – PES

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

“- Εμείς οι Σοσιαλιστές είμαστε πάντοτε υπέρμαχοι μιας ενωμένης Ευρώπης.

Σεβόμαστε την ετυμηγορία του Βρετανικού λαού, αλλά παράλληλα θεωρούμε ότι μια εύλογη παράταση, με την προϋπόθεση διεξαγωγής ευρωεκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων.

Κι αυτό γιατί δεδομένων των συνθηκών, η συμμετοχή των Βρετανών στις ευρωεκλογές θα αποκαλύψει τι πραγματικά θέλουν τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά. Πράγμα για το οποίο σήμερα, όλοι μας, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

-Η έξοδος του Ην. Βασιλείου δεν αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τις χώρες μέλη ή για την Ένωση. Έχοντας πάντα υπόψη μας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου του 2016.

– Όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit ,μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια, τόσο τροφοδοτούνται ο ευρωσκεπτικισμος και ο εθνολαϊκισμός και δεν μας δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουμε στα ουσιώδη προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ένωσης.

– Θεωρώ λοιπόν ότι θα πρέπει να διευκολύνουμε το Ην. Βασίλειο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει την αναγκαία παράταση αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βασικότερη από αυτές είναι οι Ευρωεκλογές στον Ηνωμένο Βασίλειο.”

Πήγαινε στην κορυφή