Δήμος Βύρωνα :Ο Ελέφαντας στο δωμάτιο: Τα Fake News στην προεκλογική περίοδο

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά πολλές φορές το ίδιο το πρόβλημα. Είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Ειδικά σε χρονικές περιόδους όπως αυτή που διανύουμε (προεκλογική), το φαινόμενο εντάσσεται, με ότι αυτό συνεπάγεται στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Η γνώση είναι η δύναμη, το ψέμα όχι.
Με βάση τα ανωτέρω και με γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών καλούμαστε –για άλλη μια φορά- να διαψεύσουμε το προφανές.
«Κάποιοι διαρρέουν», «ανώνυμες πηγές», «σύμφωνα με πληροφορίες» κλπ μας «ενημερώνουν» πως η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των Παιδικών Χαρών δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα οι εργασίες για την ανακατασκευή της Π.Χ. της Ανάληψης να σταματήσουν.
Ενημερώνουμε λοιπόν τους πολίτες πως οι εργασίες συνεχίζονται σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ ο ανάδοχος έχει πληρωθεί για όλους τους λογαριασμούς που έχει καταθέσει στην Περιφέρεια Αττικής (η οποία και χρηματοδοτεί το έργο).
Αυτό ισχύει για όλες τις Παιδικές Χαρές.
Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οι φήμες δεν είναι απλώς ανυπόστατες, είναι ψευδείς κατά παραγγελία.
Για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί σε όσα διαβάζουμε, ειδικά αυτή την περίοδο και πιο συγκεκριμένα σε κατασκευασμένα γεγονότα που αποσκοπούν στην παραπλάνησή μας.
Τα Ελληνικά Hoaxes απέκτησαν άλλη μία ψευδή είδηση. “Και εις ανώτερα”!

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή