Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Η εκδήλωση με θέμα : «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών»

«Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών»: μια εκπληκτική εκδήλωση για όλες τις αισθήσεις

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι» για να παρακολουθήσει με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τέλους την εκδήλωση: «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε στόχο να ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις των παρευρισκόμενων και πραγματικά το πέτυχε, καθώς εκτός από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, υπήρχε:

  • φυσικό αντίγραφο της πανοπλίας του Μ. Αλεξάνδρου και έργα τέχνης με τον μεγάλο στρατηλάτη,
  • παρουσίαση του τραπεζιού Νορούζ (δηλ. το τραπεζιού που στρώνουν στην περσική πρωτοχρονιά η οποία εορτάζεται από 21 Μαρτίου έως της 3 Απριλίου),
  • εδέσματα και ποτά της περσικής κουζίνας από το εστιατόριο «ΑΝΑΧΙΤΑ», και
  • μουσική στο πιάνο από τον Ιρανό Shahrouz Fatajzate!

Οι ομιλητές ενθουσίασαν το κοινό με τη λεπτομερή ανάλυση του θέματός τους, καθώς η κα. Μαριάννα Ιατροπούλου – Θεοχαρίδου, Διδάκτωρ Φιλοσοφικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνήτρια ανέλυσε διεξοδικά το θέμα της εκδήλωσης «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια των Περσών», ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, Αντώνης Αλιάδης, μίλησε αναλυτικά για την «Πανοπλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τέχνη και οικονομία», η κα. Ευγενία Ασημακοπούλου από τις εκδόσεις Βεργίνα έκανε μια σύντομη παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μέγας Αλέξανδρος στην Περσική Επική Ποίηση» και η Γεωργία Μιχαλοπούλου (Κέντρο Διά Βίου Ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ) αναφέρθηκε στη «δύναμη του Νορούζ, του τραπεζιού της περσικής πρωτοχρονιάς».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Μάνος Ελευθερίου, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Γαλατσίου.

Εικαστικό έργο:
“The tent of Darius” or “The queens of Persia at the feet of Alexander”, Charles Le Brun – 1660 (commons.wikimedia.org)

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ