Γάλλοι Εκπαιδευτικοί στο Δημαρχείο Ασπροπύργου

Εντυπωσιασμένη η Γαλλική Αντιπροσωπεία από τα επιτεύγματα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου και τις δράσεις του Δήμου

Αντιπροσωπεία Γάλλων Εκπαιδευτικών, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Μασσαλίας, της Νίκαιας και της Προβηγκίας αποτελούμενη από τους κ.κ. Haessig Daniel, Αναπληρωτή Διευθυντή, Sause Gil, Δάσκαλο, Demit Pandora, Εκπαιδευτικό, Bourhis Charlotte, Εκπαιδευτικό και Jean Louis Dode, Επιθεωρητή, επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο στον Ασπρόπυργο.
Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκαν τα επιτεύγματα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου καθώς και οι εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος. Την Αντιπροσωπεία συνόδευαν ο κ. Ξενοφών Βαμβακερός, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και ο κ. Στυλιανός Μαρκαντωνάκης, Σχολικός Σύμβουλος Γαλλικών. Γάλλοι και Έλληνες, επισκέφθηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, για να δουν από κοντά αλλά και να συγχαρούν τους μαθητές και τους καθηγητές για τις σπουδαίες διακρίσεις τους. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ, τους παρουσίασαν όλες τις εφευρέσεις τους, ενώ στη συνέχεια Εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφτηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, όπου και τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μελετίου, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Γιώργο Φίλη.
Να σημειωθεί ότι, το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, επιλέχθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, για τη συμμετοχή του σε δράσεις και συνέργειες, που έχουν σχέση με την Επιχειρηματικότητα, την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, την Αγωγή της Υγείας και τον Πολιτισμό, που βασίζονται τα τρία τελευταία χρόνια στους 17 στόχους της Παγκόσμιας Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2030.
Tο σχολείο έχει διακριθεί στο διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό, «Μνήμες και Όνειρα» – Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον, και σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων ΣΕΝ/JA Greece απέσπασε το 3ο Πανελλήνιο Βραβείο με τη μαθητική εικονική επιχείρηση Όμηρος «Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό», στην Εμπορική Έκθεση της Αθήνας 2018, ενώ φέτος έλαβε το 1ο Βραβείο στην αντίστοιχη Έκθεση με την μαθητική επιχείρηση «PONTOPOREIA» HELLENIC CARGO SAFETY, ως καλύτερη εταιρεία.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, η Γαλλική Αντιπροσωπεία, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, για την φιλοξενία και παράλληλα τον συνεχάρη, για την αμέριστη βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος Ασπροπύργου στους μαθητές της πόλης. Οι Εκπαιδευτικοί μάλιστα ανέφεραν ότι ένας ακόμα παράγοντας που τους παρακίνησε να επισκεφθούν, τόσο το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου, όσο και την ίδια την πόλη, είναι τα κοινά χαρακτηριστικά, που έχει με την συγκεκριμένη Περιφέρεια της Γαλλίας, ενώ πρότειναν μελλοντική συνεργασία τόσο σε επίπεδο σχολείου, όσο και σε επίπεδο Δήμου, προτείνοντας αδελφοποίηση του Σχολείου τους με το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου και συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα μαθητείας στη Γαλλία.
Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μελετίου, ανέφερε ότι χρειάζεται να δείχνουμε ιδιαίτερο βάρος και προσοχή στο κομμάτι της Νεολαίας, πράγμα που έχει πράξει αυτή η Δημοτική Αρχή. Στόχος μας είναι να την εκπαιδεύσουμε, να τη γυμνάσουμε και να τη μορφώσουμε σωστά, γιατί αυτή είναι το αύριο της πόλης και της Ελλάδας. Ως Δήμος έχουμε υιοθετήσει συνειδητά τη φιλοσοφία και τη πρακτική της εξωστρέφειας, καθώς και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών συνεργασιών, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και ευκαιρία τόσο για να εισπράξουμε πληροφορίες και υλικό από την Ευρώπη και τον κόσμο, όσο για να προβάλουμε το δικό μας πολιτιστικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Στη λήξη της ειδικής τελετής, θέλοντας να ευχαριστήσει για την αποδοχή της πρόσκλησης, προσέφερε από ένα μετάλλιο της πόλης, ως αναμνηστικό, στους εκλεκτούς καλεσμένους.
Στην ειδική αυτή εκδήλωση, το παρόν έδωσαν, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, και Ισίδωρος Τσίγκος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Βαγγέλης Μαλαματάς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας κ. Αντώνιος Κοναξής. Από την πλευρά του 1ου ΕΠΑΛ, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Θεόδωρος Γατσώρης και αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, ενώ από τον Όμιλο ΕΛΠΕ εκπροσώπησε η κ. Γεωργία Δημητροπούλου, Επικεφαλής Σχέσεων με Τοπικές Κοινωνίες & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Νοτίου Ελλάδος, η κ. Μαρία Γιαννέτου, Δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΣΕΝ/JA Greece και η κ. Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Πήγαινε στην κορυφή