53 στην Κουμουνδούρου 53 και στο Γαλάτσι,του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
53 στην Κουμουνδούρου 53 και στο Γαλάτσι,του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου δεν λένε να ησυχάσουν. Πλησιάζουμε προς τις εκλογές και ακόμα δεν έχουν βρει το βηματισμό τους. Μετά την αντικατάσταση της Ράνιας Καλαντζή από την Αγγέλικα Σαπουνά και πάνω που είπανε δόξα τω Θεώ, ήρθε η ανακοίνωση των 53 στελεχών να τους χαλάσει και πάλι την ηρεμία.

Ο αριθμός 53 πάντως πρέπει να είναι φετίχ για τους Συριζαίους. Μετά τους 53 του Τσακαλώτου, τώρα έχουμε και τους 53 του Γαλατσίου. Ποιός ξέρει, μπορεί ο Ευκλείδης να έχει ξεκινήσει να δημιουργεί σε κάθε τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ τη δική του ομάδα. Επίδοξος δελφίνος είναι, μπορεί να αρχίζει να οργανώνεται για μια εσωκομματική αναμέτρηση.
Όπως με πληροφόρησαν από την Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, οι 53 οι οποίοι υπογράφουν την ανακοίνωση αποχώρησής τους από τη Δημοτική Παράταξη «Γαλάτσι Από Κοινού», δεν συμμετείχαν σε καμία συνεδρίαση σχετικά με τη συγκρότηση του συνδυασμού και της ανάδειξης της υποψήφιας δημάρχου. Μάλιστα μου είπαν ότι οι 53 είναι υποκινούμενοι και τα βέλη τους κατευθύνονται προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας Ελένη Αυλωνίτου. Όπως μου τόνισαν, πολλοί από τους 53 είναι φίλοι και γνωστοί της κας Αυλωνίτου, οι οποίοι γράφτηκαν μέλη της Οργάνωσης από την ίδια στις προηγούμενες εσωκομματικές διαδικασίες.
Για το θέμα της αποχώρησης των 53 επρόκειτο να συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κόμματος και να λάβει σχετικές αποφάσεις.
Τώρα μπαίνει το ερώτημα τί πρόκειται να κάνουν οι 53, οι οποίοι στην ανακοίνωσή τους διατυπώνουν τις ενστάσεις τους για τις διαδικασίες ανάδειξης της υποψήφιας δημάρχου και για τις ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις λέγοντας ότι:
«Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες στα πλαίσια ανάδειξης υποψηφίου/ας για τις δημοτικές εκλογές γινόμαστε μάρτυρες ενός απίστευτου παραγοντισμού, απότομης συμπεριφοράς απέναντι σε συντρόφους και γενικότερα λήψης αποφάσεων και μεθοδεύσεων που παίρνονται από μια κλειστή ομάδα συντρόφων, χωρίς ενημέρωση με αδιαφάνεια και έλλειψη σεβασμού και συντροφικότητας. Τις τελευταίες μέρες αυτό κορυφώθηκε με την ανάδειξη της νέας υποψήφιας δημάρχου, της δημοτικής παράταξης “Γαλάτσι από κοινού”, μετά τη παραίτηση της προηγούμενης υποψήφιας. Όλα έγιναν με διαδικασίες αντιδημοκρατικές και παράτυπες, χωρίς δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας κι από άλλα μέλη μας, που τυχόν μπορεί να ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα.
»Η στρατηγική θέση του κόμματος για δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων με τη δημιουργία μετώπου προοδευτικών δυνάμεων δεν επιδιώχθηκε ουσιαστικά ποτέ και θυσιάστηκε στο βωμό άλλων σκοπιμοτήτων.
»Όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε η εσωστρέφεια και η κομματική περιχαράκωση, γεγονός που δεν μπορεί να εκφράσει έναν ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς στη πόλη μας που παραμένει χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση, αφού και ευρύτερες συνεργασίες δεν επιδιώχθηκαν και η νέα υποψήφια στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κατήγγειλε την ομάδα που παρέμεινε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ενήργησε αντιδημοκρατικά, τυχοδιωκτικά και επικίνδυνα.
»Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς αποχωρούμε από την Δημοτική παράταξη «Γαλάτσι από κοινού» και συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις δυνατότητες υλοποίησης της στρατηγικής θέσης του κόμματός μας για ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση.»
Η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης ήταν και η αφορμή να ακουστούν κάποιες κουβέντες ότι πρόκειται δηλαδή να υπάρξει συνεργασία των 53 με το Κίνημα Αλλαγής για υποστήριξη κοινού υποψήφιου δημάρχου. Η Οργάνωση όμως του ΚΙΝΑΛ Γαλατσίου διαψεύδει αυτά τα σενάρια που κυκλοφορούν και όπως μου είπαν «για εμάς, κ. Γιαννακόπουλε, η υπόθεση στήριξης υποψηφίου δημάρχου στο Γαλάτσι έχει τελειώσει. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ούτε να στηρίξουμε κάποιον υποψήφιο. Εξάλλου το κόμμα μας είχε θέσει ως τελική ημερομηνία για την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων την 31η Μαρτίου.»
Καλού κακού, πάντως, εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ας κάνουν κανένα ευχέλαιο γιατί δεν ξέρουν ακόμα τί μπορεί να τους προκύψει.


Αύριο, 6/4,
όπως είδατε και στις αφίσες στους δρόμους, θα έρθει
στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο Παλαί, ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας
για να μιλήσει στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για
τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και της Κεντροαριστεράς ενόψει Ευρωεκλογών.
Πριν την ομιλία, ο κ. Τσίπρας
θα ξεναγηθεί στους χώρους
του Παλαί από τον Δήμαρχο
Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο.


Χθεσινοί εχθροί, σημερινοί φίλοι.

Σημεία των καιρών – για την ακρίβεια,
των προεκλογικών καιρών!


Άνοιξε και η Έλενα Ζέρβα

το εκλογικό της κέντρο
επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 16,
δίπλα στο ΚΕΠ.
Λίγο απόμερο αλλά είναι
ευρύχωρο και, εκτός αυτού
μην ξεχνάτε ότι στην
Ελ. Βενιζέλου κάθε Τρίτη
έχει λαϊκή αγορά και
περνάνε χιλιάδες Γαλατσιώτες.


Όσοι γράφουν σενάρια
για μετεκλογικές συνεργασίες, καλό είναι να γυρίσουν πλευρό. Ή καλύτερα να πουν
στους… υποβολείς τους
να ξεχάσουν γρήγορα
το όνειρό τους.

Πήγαινε στην κορυφή