Ο Δήμος Χαϊδαρίου για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

Δήμος Χαϊδαρίου :
« Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων που διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων προσφυγικών οικογενειών με μωρά παιδιά σε αντίσκηνα, που μετέφεραν στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά τις προηγούμενες μέρες.
Οι διαμαρτυρίες των προσφύγων για αυτή την κατάσταση είναι απολύτως δίκαιες και οι χειρισμοί του υπουργείου με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, δεν πείθουν κανέναν, ειδικά μετά το τραγικό γεγονός να πάρουν φωτιά μια οικογένεια με δυο ανήλικα παιδιά που διέμεναν σε σκηνή.
Η σημερινή κινητοποίηση τους, στην πύλη του Σκαραμαγκά και τα αιτήματα των προσφύγων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, πρέπει να γίνουν δεκτά και να υλοποιηθούν άμεσα από το Υπουργείο.
Από τη πρώτη στιγμή τους προειδοποιήσαμε ότι στοιβάζοντας πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, που επικρατεί ήδη άσχημη κατάσταση και χωρίς να παρθούν κατάλληλα μέτρα θα οδηγούσε σε ακόμα χειρότερες συνθήκες διαβίωσης. Μάλιστα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι μας εγκαλούσε ότι «εξυπηρετούμε σκοτεινά κέντρα».
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η διαχείριση του προσφυγικού γίνεται με τρομερές προχειρότητες και χωρίς να δίνεται ουσιαστική λύση.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στην οδύσσεια των ξεριζωμένων και είναι υπεύθυνη γι’ αυτό, αφού η Συμφωνία που έκανε με την ΕΕ φυλακίζει στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες, σε συνθήκες που κανένας μας δεν θα άντεχε ούτε για μία μέρα.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ από την Κυβέρνηση να διασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να σταματήσει το αίσχος με τα αντίσκηνα. Αντί να σκέφτεται ο υπουργός κ Βίτσας πως θα στοιβαχτούν κι άλλοι στο Σκαραμαγκά, ας αρχίσει να εφαρμόζει τις προτάσεις μας για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνολικά στο κέντρο φιλοξενίας. »

Πήγαινε στην κορυφή