Στις 5 Απριλίου ξεκινά η δημοτική συγκοινωνία

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Στις 5 Απριλίου ξεκινά η δημοτική συγκοινωνία

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου παραλήφθηκαν από τον Δήμο Γαλατσίου τα δύο καινούργια λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, αξίας 89.962 ευρώ το ένα. Έτσι, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έκαναν δοκιμαστικούς γύρους και την Παρασκευή 5 Απριλίου ξεκινούν κανονικά τα δρομολόγιά τους στους δρόμους της πόλης για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.

Η Γραμμή 1 Άνω Γαλάτσι – Λαμπρινή εξοπλίστηκε, λοιπόν, με δύο εξάμετρα μίνι λεωφορεία Karsan JEST, τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης (μόλις 13lt/km) και κόστους συντήρησης, υψηλής σχεδιαστικής αισθητικής και εργονομίας, ιδιαίτερης ευελιξίας, ικανά να χωρέσουν ακόμα και στους στενούς δρόμους (με κλειστές στροφές) της πόλης μας. Έχουν 35% αναβατική ικανότητα για τους ανηφορικούς δρόμους του Γαλατσίου, όταν οι προδιαγραφές της ΕΘΕΛ, απαιτούν μόλις 12%.
Είναι ικανά να μεταφέρουν με άνεση και ασφάλεια έως και 22 επιβάτες: 14 καθήμενους (4 καθίσματα ανακλινόμενα) και 8 όρθιους. Ένα από τα πιο σημαντικά τους χαρακτηριστικά είναι το χαμηλό τους δάπεδο και ύψος εισόδου (μόλις 27cm), χωρίς σκαλοπάτια, γεγονός που προσφέρει εύκολη προσβασιμότητα στους επιβάτες, κυρίως στους ηλικιωμένους, και σε ένα αμαξίδιο ΑμΕΑ, μέσω ενσωματωμένης μηχανικής ράμπας.
Ο θάλαμος των επιβατών διαθέτει υψηλής απόδοσης συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού για τον χώρο του οδηγού και των επιβατών, καθώς και καλαίσθητα φωτιστικά σώματα LED δύο διαβαθμίσεων (ημέρας και νυκτός).
Λόγω των μεγάλων επιφανειών των παραθύρων και της υψηλής οροφής στον εσωτερικό του χώρο, εξασφαλίζεται ευρεία ορατότητα και πανοραμική θέα στον οδηγό και στους επιβάτες. Διαθέτει 4 κάμερες, εκ των οποίων οι δύο βοηθούν στην εμπροσθοπορεία και οπισθοπορεία του λεωφορείου και οι άλλες δύο την καμπίνα και την θήρα εισόδου/ εξόδου των επιβατών.
Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη κυκλοφορούν 7.000 λεωφορεία τύπου Karsan JEST, σαν αυτά που αγόρασε ο Δήμος Γαλατσίου. Στην Ελλάδα, τον ίδιο τύπο λεωφορείου έχουν αγοράσει, για τη δημοτική τους συγκοινωνία οι Δήμοι Πάτρας, Πόρου, Ρόδου, Αλίμου, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας-Ρέντη, Ζωγράφου κ.ά.
Η Γραμμή Άνω Γαλάτσι – Λαμπρινή της Δημοτικής Συγκοινωνίας ξεκινά τη λειτουργία της στις 5 Απριλίου. Θα ενώνει κάθε γειτονιά του Γαλατσίου και της Λαμπρινής με δωρεάν μετακινήσεις, καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 6.30 το πρωί έως τις 20.55 το βράδυ. Η κάλυψη του κόστους θα γίνεται από τον Προϋπολογισμό του Δήμου.
ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΓΡΑΜΜΗ 1 Άνω Γαλάτσι – Λαμπρινή (κυκλική): Τέρμα 622-Αφετ. 1ης Γραμμής Δημ. Συγκ., Παραδεισίων, δεξιά Αθηναίων, αριστερά Βυζαντίου, Ανοίξεως, Ζήριας, δεξιά Ελ. Βενιζέλου, αριστερά Απειράνθου, δεξιά Ευριπίδου, αριστερά Σκύρου, Τραλλέων, δεξιά Παπαφλέσσα, αριστερά Αιγοσθενών, αριστερά Ναρκίσσου, αριστερά Ωρωπού, αριστερά Τραλλέων αριστερά Βεΐκου, δεξιά Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Φιλοθέης, Πλ. Κύπρου, δεξιά Μιλτιάδου, δεξιά Επιδαύρου, αριστερά Ήρας, δεξιά Ολυμπίας, δεξιά Πρωτοπαπαδάκη, αριστερά Ελ. Βενιζέλου, αριστερά Προφ. Ηλία, αριστερά Φανερωμένης, αριστερά Αθηναίων, δεξιά Βυζαντίου, δεξιά Πρωτοπαπαδάκη, Τέρμα 622-Αφετ. 1ης Γραμμής Δημ. Συγκ.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 7.500 μ. ή 7,5 χλμ.
Εναλλακτικό διαδρομή σε μέρες λαϊκής αγοράς
Κατά μήκος της διαδρομής της γραμμής 1, και ειδικότερα στην οδό Ελ. Βενιζέλου, λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα για έξι (6) μήνες τον κάθε χρόνο και συγκεκριμένα την Τρίτη λαϊκή αγορά. Συνεπώς, κάθε Τρίτη για την συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου, η γραμμή 1 χρειάζεται να αντικαθίσταται από την εναλλακτική γραμμή 1α (λόγω λαϊκής αγοράς), η οποία θα διαφοροποιείται ελάχιστα σε σχέση με τη Γραμμή 1. Ειδικότερα μόνη διαφοροποίηση θα αποτελεί το γεγονός ότι η γραμμή δεν θα διέρχεται από την οδό Ελ. Βενιζέλου δηλ. από την οδό Ολυμπίας θα περνά αριστερά στην Λεωφ. Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα προς Ψυχικό και από την αφετηρία (πλ. Χατζησπύρου) θα περνά αριστερά στην Λεωφ. Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα προς Αθήνα και δεξιά στην οδό Ύδρας και θα δημιουργηθούν και αντίστοιχες στάσεις.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 6.000 μ. ή 6,0 χλμ.
Άρα ο συνολικός χρόνος διαδρομής είναι 35΄ λεπτά.
Ως προς το προσωπικό, τους οδηγούς δηλαδή, της δημοτικής συγκοινωνίας, θα χρειαστεί τρεις (3) οδηγούς Δ’ κατηγορίας (ένας οδηγός ανά βάρδια και ένας εφεδρικός), οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν επαγγελματικό δίπλωμα κατάλληλο για αστικές μετακινήσεις λεωφορείων με την απαραίτητη εμπειρία και γνώση. Οι θέσεις αυτές των οδηγών θα καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό του Δήμου Γαλατσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή