Δεν έχουμε μάθει ούτε να διαβάζουμε, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Δεν έχουμε μάθει ούτε να διαβάζουμε, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» και με τον τίτλο «Δεν έχουμε μάθει να συζητάμε» έγραφα για το τι έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/3 σχετικά με τη μη ανάγνωση κάποιων ανακοινώσεων Συλλόγων Γονέων, οι οποίες είχαν ως θέμα τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σχολικά κτίρια.

Αφού εξιστόρησα τα γεγονότα που συνέβησαν εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέληγα λέγοντας ότι «Αυτό το οποίο αποκόμισα εγώ από την προχθεσινή διαδικασία είναι ότι δεν έχουμε μάθει να συζητάμε. Απλά προσπαθούμε να περάσουμε τις απόψεις μας φωνάζοντας. Αν, δε, βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Αν προχθές υπήρχε διάθεση από όλους για συζήτηση, θα είχε βρεθεί λύση. Ευθύνη γι’αυτό έχουν όλοι και η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και ορισμένοι εκπρόσωποι των συλλόγων.»
Παραμένω σ’ αυτή την άποψη και συμπληρώνω ότι κάποιοι δεν΄έχουν μάθει ούτε να διαβάζουν. Ή μάλλον, άλλα διαβάζουν κι άλλα αντιλαμβάνονται.
Εγώ, κύριε Παναγιώτου, δεν΄έγραψα ποτέ – και ούτε είμαι της άποψης – ότι δεν πρέπει να αποκατασταθούν οι όποιες φθορές παρουσιάζουν τα σχολικά κτίρια. Το θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να γίνουν χθες – όχι αύριο! Σύμφωνα όμως με τους προβλεπόμενους όρους και κανόνες. Και επιμένω ότι καμιά απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να καλύψει κανέναν και ποτέ αν παραβεί τους νόμους.
Για το εάν έχει ή όχι ασχοληθεί ο «Παλμός» όλα αυτά τα χρόνια με τα θέματα παιδείας, το γνωρίζουν καλύτερα εκείνοι που αποτελούν τη μαθητική κοινότητα. Εμείς σε αυτούς απολογούμαστε γιατί μαζί τους πορευόμαστε τα 26 χρόνια κυκλοφορίας μας.
Και θα συνεχίσουμε και τα προβλήματά τους να παρουσιάζουμε και τις δραστηριότητές τους να προβάλουμε.
Κλείνοντας δηλώνω ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κάποιους που ως μοναδικό ενδιαφέρον έχουν την αυτοπροβολή τους.


Διαβάζω από συνέντευξη υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Γαλάτσι – Ζούμε Εδώ» σχετικά με το Παλαί:
«Η ΑΕΚ ήθελε να δημιουργήσει με δικά της έξοδα κέντρο όπως της ιταλικής Σάσαρι, με ρεστοράν στο διευρυμένο γκαζόν, κλειστή πισίνα, μπαρ, ξενοδοχεία, αίθουσες συνεδριάσεων… Η δημοτική αρχή όμως προτίμησε το τσιμέντο στο Παλαί και βέβαια να αφήσει την πρωταθλήτρια κόσμου μέχρι και σήμερα άστεγη.»
Φαντάζομαι ότι αυτή είναι η προσωπική άποψη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου και όχι του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχει. Ο επικεφαλής όμως του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος, κ. Ζώμπος, πρέπει, εάν δεν το έχει κάνει ακόμα, να του τραβήξει λίγο το αυτί γι’αυτά τα οποία δηλώνει, ότι δηλαδή πρέπει να παραχωρήσουμε το Παλαί στην ΑΕΚ για να το μετατρέψει σε εμπορικό κέντρο.


Έχω γράψει επανειλημμένως ότι αυτή η πασαρέλα που γίνεται με την κατάθεση στεφάνου στις εθνικές επετείους, κάποτε θα πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται όποιος γουστάρει να καταθέτει στεφάνι. Ας διεξαχθεί μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα συζήτησης και να ληφθεί απόφαση ποιοί είναι αυτοί που θα καταθέτουν στεφάνι. Προχθές η κατάθεση στεφάνων κράτησε πάνω από μισή ώρα. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα και διευθύνσεις αλλά ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο γιατί πρέπει να καταθέτουν στεφάνια τόσοι πολλοί.
Για να τιμήσεις τους αγώνες και τις ιδέες των προγόνων μας δεν είναι υποχρεωτικό να καταθέτεις στεφάνι. Το κάνεις με την προσωπική σου, καθημερινή, συμπεριφορά. Η προσωπική ιστορία και η συμπεριφορά όμως κάποιων θα έλεγα ότι είναι τέτοια ώστε να μην τους δίνει το δικαίωμα να καταθέτουν στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων.


Την Τρίτη 2 Απριλίου

θα ανοίξει το εκλογικό κέντρο
του υποψήφιου δημάρχου
Γιώργου Μαρκόπουλου
επί της Λ. Βεΐκου 42.
Είναι ο ίδιος χώρος που είχε
και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014.
Του έφερε γούρι
την προηγούμενη φορά γι’αυτό μάλλον επέλεξε τον ίδιο
χώρο πάλι.
Η παρουσίαση του συνόλου
του ψηφοδελτίου του, μαζί
με τους παλιούς και νέους
υποψήφιους δημοτικούς
συμβούλους,
θα γίνει στις 17 Απριλίου
στο «Καμίνι».
Άντε σιγά σιγά, παιδιά,
να προχωράμε γιατί
ο πολιτικός χρόνος τελειώνει.


Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου
ο Χάρης Βουρδουμπάς της Λαϊκής Συσπείρωσης
γιατί θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα
με τον συνδυασμό του Νίκου Σοφιανού.
Τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου κατέλαβε
ο πρώτος επιλαχών της παράταξης Ιμπρίαλος Ματθαίος.
Σιδεροκέφαλος, σύντροφε, και καλή επιτυχία, φίλε Χάρη!

Πήγαινε στην κορυφή