Χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ για την αναστύλωση δημοτικού κτιρίου πάρκου Πεύκων

Όραμα ετών γίνεται πράξη! Ο Δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση 2,4 εκ. ευρώ για την μετατροπή του κτιρίου στο ΟΤ 216 σε Πολυχώρο Πολιτισμού.

Ένα όνειρο πολλών ετών, η αναστύλωση του παλαιού εργοστασίου που βρίσκεται στο πάρκο της οδού Πεύκων (ΟΤ 216) παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Σε μια ιστορική στιγμή για την πόλη, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ ΑΕ, διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα των απαιτούμενων για την ανάπλαση του κτιρίου εργασιών, ώστε να μετατραπεί σε σύγχρονο Πολυχώρο Πολιτισμού.
Η πρόταση της δημοτικής αρχής επιλέχθηκε 4η σε σειρά κατάταξης ανάμεσα σε περισσότερες από 100 παρόμοιες προτάσεις και το ποσό που εξασφάλισε ο Δήμος φτάνει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Η υλοποίηση του έργου, που αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θίγει το πάρκο και την παιδική χαρά που έχουν δημιουργηθεί, προσφέρει στο Ηράκλειο ένα σύγχρονο χώρο, που μπορεί να αναδειχτεί σε σημαντικό, υπερτοπικό πολιτιστικό κέντρο με πλήθος ευεργετικές επιπτώσεις τόσο στην τοπική πολιτιστική δημιουργία, όσο και στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.
«Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. «γιατί η χρηματοδότηση που πετύχαμε, οδηγεί σε ένα έργο εμβληματικό όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά και για ολόκληρη την Αττική. Για ακόμα μια φορά αποδείξαμε πως όταν μια δημοτική αρχή κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα, μπορεί να επιτύχει τους στόχους της. Μια εκκρεμότητα 17 ετών, λύνεται με τον καλύτερο τρόπο για τους δημότες και την πόλη μας και μάλιστα χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους Ηρακλειώτες. Θέλω να ευχαριστήσω την ΠΕΤΑ και τον πρόεδρό της Νίκο Χιωτάκη για την συνδρομή τους, καθώς και όλους τους συντελεστές της τόσο μεγάλης αυτής επιτυχίας. Η υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, δημιουργεί για το Ηράκλειο μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική και οι συνεργάτες μου και εγώ, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να την αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών και της πόλης μας».

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή