Ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια κατάρτισης για ανέργους στο Γαλάτσι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια κατάρτισης για άνεργες γυναίκες άνω των 50 ετών και νέες και νέους έως 35 ετών, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας.
Ο κύριος στόχος των εργαστηρίων ήταν οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να καταστούν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των επαγγελματικών τους αναζητήσεων, ίσως και του επανασχεδιασμού της σταδιοδρομίας τους. Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν από τους εισηγητές αφορούσαν: α) επικαιροποίηση προσωπικών στρατηγικών αναζήτησης εργασίας, β) πληροφόρηση περί ανάπτυξης δικτύωσης, γ) παρουσίαση τεχνικών αναζήτησης εργασίας ακόμα και επέκτασή τους, δ) βελτίωση των κατεκτημένων τεχνικών σύνταξης βιογραφικού σημειώματος και προσομοίωση συνέντευξης με τον εργοδότη, ε) παροχή συμβουλευτικής ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με παρουσίαση αληθινών ιστοριών επαγγελματικών μεταβάσεων.
Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες αξιολογώντας τα εργαστήρια (συμπλήρωση αξιολογητικού εντύπου) έμειναν πολύ ικανοποιημένοι/ες από τις θεματικές που αναπτύχθηκαν και τους εναλλακτικούς τρόπους αναζήτησης εργασίας που παρουσιάστηκαν, ακόμα και από τον επαναπροσανατολισμό της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Στα εργαστήρια παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, κα. Σπηλιοπούλου-Χρυσάγη Κωνσταντίνα, η οποία ευχαρίστησε θερμά συμμετέχοντες και εισηγητές.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ευχαριστεί θερμά τους εισηγητές που πλαισίωσαν τα εργαστήρια και ιδιαίτερα τον επιστημονικά υπεύθυνο των εργαστηρίων κ. Ευάγγελο Σιώκα (Δρ Μηχανικό ΕΜΠ), καθώς και τους συμμετέχοντες για την ενεργητική τους ακρόαση, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιμόρφωσης.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή