Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Παιδί και αθλητισμός» στο Καμίνι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Παιδί και αθλητισμός» στο Καμίνι

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την άκρως ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παιδί και αθλητισμός: η συμμετοχή και ο ρόλος των γονέων» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι».
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο φυσικός – μετεωρολόγος και πρωταθλητής ξιφασκίας, Γιώργος Τσουρούτας, ο οποίος μίλησε για τις εμπειρίες του ως αθλητής, παρέθεσε βιώματά του και σκιαγράφησε διαφορετικούς τύπους γονέων. Επίσης, περιέγραψε με σαφήνεια τις εντολές προς αποφυγή στη συμπεριφορά των γονιών απέναντι στα παιδιά και έδωσε συνολικά συμβουλές οι οποίες όχι μόνο θα εντάξουν τα παιδιά στον αθλητισμό, αλλά και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα δημιουργήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή έξω από τα γήπεδα.
Στη συνέχεια την σκυτάλη έλαβε η παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας σε αμαξίδιο, Κέλλυ Λουφάκη, η οποία αναφέρθηκε στη θέληση για ζωή που της δημιούργησε ο αθλητισμός καθώς επίσης και τα κίνητρα αλλά και τα εφόδια που της έδωσε για να ξεπεράσει το ατύχημα και την αναπηρία της. Τόνισε επίσης, ότι αν και ξεκίνησε να αγωνίζεται σχετικά αργά, κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε στο αγώνισμα της ξιφασκίας με αμαξίδιο και να καταλάβει την 10η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά της στην αμέριστη βοήθεια που λαμβάνει από την οικογένεια της και παρακίνησε μάλιστα τον ίδιο τον πατέρα της να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, την ώρα που εκείνη προπονείται.
Έπειτα μίλησε η χάλκινη Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου για τις χαρές που προσφέρει ο πρωταθλητισμός, οι οποίες αν και είναι ελάχιστες σε σχέση με τις αποτυχίες και τις ήττες, ωστόσο έτσι αυτές αποκτούν μεγαλύτερη αξία. Είπε επίσης ότι η οικογένεια και ο πατέρας-προπονητής της διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στο να κατακτήσει τελικά το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2008, ενώ μέχρι και σήμερα ο πατέρας της συνεχίζει να αποτελεί τον ψυχολόγο, αλλά και τον μόνιμο χορηγό της.
Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του ο αθλητικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, Βαγγέλης Βερτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι: «Ο ρόλος των γονέων είναι καίριος και κρίσιμος, στην ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό και ότι πρέπει να στοχεύουν στην στήριξη των επιλογών τους, στη διαχείριση τόσο της νίκης, όσο και της ήττας, στην ελεύθερη επιλογή καθώς και να προσπαθούν να μετριάζουν τα συναισθήματά τους, ειδικά στις άσχημες στιγμές».
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάνος Ελευθερίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Σπυρίδων Γριμπαβιώτης και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.
Η ενασχόληση με ένα άθλημα δεν εξασφαλίζει μόνο καλύτερη σωματική υγεία στο παιδί, αλλά το βοηθά να ωριμάσει, να καλλιεργήσει μέσα του τις αρετές της συνεργασίας και της πειθαρχίας, να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να υιοθετήσει θετικές συμπεριφορές. Ο Δήμος Γαλατσίου είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της αθλητικής δραστηριότητας στην πόλη.
Δείτε Εδώ  όλη τη συζήτηση της εκδήλωσης

 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Πήγαινε στην κορυφή