Σταύρος Θεοδωράκης: Να στηριχτούν ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις γιατί η πορεία της χώρας μας εξαρτάται και από την Ευρώπη

“Δήλωση σε κάμερα

«Αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να αναδείξουν τις ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις, γιατί η πορεία της χώρας, και κατά συνέπεια του νησιού μας, εξαρτάται και από την Ευρώπη», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Χανιά της Κρήτης, όπου βρίσκεται, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους πολίτες να μελετήσουν τις προτάσεις του Ποταμιού για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση σε όλα τα θέματα, από την ύπαρξη ενός αμυντικού δόγματος που θα καλύπτει και την Ελλάδα, μέχρι την παραγωγή προϊόντων και τις εξαγωγές. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όχι μόνο για το Ποτάμι, αλλά και για τη χώρα και επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Αναγέννηση μπορεί να ξεκινήσει από την Κρήτη.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Το Ποτάμι είναι πολύ αισιόδοξο για τις ευρωεκλογές, ειδικά για εδώ στην Κρήτη. Υπάρχουν πολλοί από τη μια μεριά του νησιού, μέχρι την άλλη που θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή πορεία, γιατί είπαμε: Η Ευρωπαϊκή Αναγέννηση μπορεί να ξεκινήσει από την Κρήτη. Γι’ αυτό είμαι εδώ αυτές τις μέρες, γι’ αυτό συνάντησα τους ανθρώπους , μιλήσαμε και νομίζω ότι στις 26Μαΐου θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο στόχος ποιος είναι;

Ένα πολύ καλό αποτέλεσμα όχι μόνο για το Ποτάμι, αλλά και την Ελλάδα. Δηλαδή, αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να αναδείξουν ευρωπαϊκές συνεπείς δυνάμεις, γιατί η πορεία της χώρας, η πορεία του νησιού μας, εξαρτάται και από την Ευρώπη. Οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις που κάνουμε που είναι μέσα και στην «ομπρέλα» Μακρόν αφορούν από τα θέματα της Ασφάλειας, αλλά μέχρι και τα θέματα των προϊόντων και των εξαγωγών. Να δει κάποιος τις προτάσεις του Ποταμιού και να καταλάβει ότι έχουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, για την επόμενη ευρωπαϊκή μέρα του νησιού.

Πότε βλέπετε τις εθνικές εκλογές;

Νομίζω ότι ο κ.Τσίπρας θα προσπαθήσει να πάει μέχρι τέλους. Είναι γλυκιά η εξουσία. Για όλους συμβαίνει αυτό. Για όλους δηλαδή τους κυβερνώντες. Νομίζω λοιπόν ότι τις εκλογές μάλλον τις προγραμματίζει για το φθινόπωρο.

Υπάρχουν 13 σημεία σε ότι αφορά στην πολιτική για την Ευρώπη θα μας αναφέρετε ένα -δύο;

Το Ποτάμι από πολύ καιρό έχει πει ότι η Ευρώπη έχει μια συγκεκριμένη υποχρέωση στην περιοχή μας . Είναι η ασφάλεια, η ύπαρξη ενός αμυντικού δόγματος που θα καλύπτει και την Ελλάδα, είναι η ύπαρξη αστυνομίας συνόρων. Αυτή η μεγάλη πρόταση έχει γίνει αποδεκτή και από τον πρόεδρο Μακρόν, μαζί με άλλες προτάσεις που αφορούν στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, αλλά κυρίως στην παραγωγή. Η κρητική παραγωγή είναι ελληνική παραγωγή, είναι ευρωπαϊκή παραγωγή και πρέπει να προφυλαχθεί από ανεξέλεγκτες εισαγωγές. Η πρόταση, λοιπόν, του Προέδρου Μακρόν για υγειονομικό έλεγχο των προϊόντων που μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να βοηθήσει και να είναι αφορμή για να δούμε διαφορετικά την αξιοποίηση και τις ελληνικές κρητικές εξαγωγές- που δεν πρέπει να τις λέμε εξαγωγές- αλλά αποστολές στην Ευρώπη.”

Πήγαινε στην κορυφή