Άλλος τρόπος εορτασμού Γράφει ο Β. Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Άλλος τρόπος εορτασμού Γράφει ο Β. Γιαννακόπουλος

Άλλος τρόπος εορτασμού

Με αφορμή τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας και επειδή είχαμε ένα δύο τηλεφωνήματα για το θέμα και επειδή έχουν γίνει κάποιες κουβέντες για το πώς πρέπει να γίνεται ο εορτασμός και ποιά πρέπει να είναι η συμμετοχή του δήμου, έχω να καταθέσω μία πρόταση, την οποία έχω καταθέσει και στο παρελθόν για τον τρόπο εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας.

Ο προηγούμενος τρόπος, ο οποίος είχε καθιερωθεί από τον Βασίλη Παπαδιονυσίου και συνεχίστηκε μέχρι και πέρσι από τους επόμενουςδημάρχους, είχε ξεπεραστεί και δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είχε την παραδοσιακή μορφή εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας όπως γίνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Ο συνωστισμός και τα σπρωξίματα για ένα πιάτο φασολάδα και μερικές ελιές δεν ήταν, θα έλεγα, και η πιο ευχάριστη εικόνα.
Η πρότασή μου λοιπόν για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, που θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία των παραδόσεων της Ελλάδας είναι η εξής: Να αναλάβουν οι εθνικοτοπικοί πολιτιστικοί Σύλλογοι του Γαλατσίου, σε συνεργασία φυσικά με τον Δήμο, τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Σε διαφορετικά σημεία του Άλσους Βέικου, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, Πελοποννησίων, Ηπειρωτών, Κρητών, Ρουμελιωτών και Θεσσαλών, Ναξιακοί Σύλλογοι και Επτανήσιοι, να παρουσιάσουν στους Γαλατσιώτες τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής τους. Ο Δήμος Γαλατσίου θα μπορούσε να ενισχύσει με ένα χρηματικό ποσό τις εκδηλώσεις και να βοηθήσει σε κάποια υλικοτεχνική υποδομή αν χρειαζόταν.
Το θεωρώ αυτονόητο ότι τα μέλη των Συλλόγων θα βοηθήσουν στην όλη διοργάνωση είτε παρασκευάζοντας παραδοσιακά εδέσματα είτε προετοιμάζοντας παραδοσιακές αποκριάτικες στολές. Και φυσικά, όλα αυτά με τη συνοδεία του απαραίτητου τσίπουρου ή κρασιού υπό τους ήχους του κλαρίνου και της λίρας.
Καταθέτω την πρόταση αυτή σήμερα για να την λάβουν υπόψη τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι και όποιος εκλεγεί ας την έχει κατά νου.


ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
Στη διαδικασία για αναζήτηση νέου υποψήφιου δημάρχου θα αναγκαστεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου μετά την παραίτηση της υποψήφιας δημάρχου Ράνιας Καλαντζή λόγω του κωλύματος εκλογιμότητας.
Το πρόβλημα του κωλύματος για την κα Καλαντζή δεν προέκυψε τώρα. Ήταν γνωστό και έχει να κάνει με τη θέση της διευθυντού στη Σιβιτανίδειο Σχολή την οποία κατέχει εδώ και ενάμιση χρόνο. Είχαν δωθεί διαβεβαιώσεις τόσο στην ίδια όσο και στον κ. Μπελαβίλα, ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ότι θα δινόταν λύση στο θέμα νομοθετικά.
Πράγματι προχθές ψηφίστηκαν κάποιες αλλαγές στον νόμο Κλεισθένη, αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα εκλογιμότητας παραμένει και για να είναι υποψήφια η κα Καλαντζή θα πρέπει να παραιτηθεί από την θέση στη Σιβιτανίδειο Σχολή.
Απ’ό,τι πληροφορήθηκα ίσως και την Κυριακή η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου θα προχωρήσει στη διαδικασία για την εκλογή νέου υποψηφίου δημάρχου που μάλλον θα είναι και πάλι γυναίκα. Υπάρχει σκέψη η αντιπεριφερειάρχης Αττικής κα Αγγελική Σαπουνά, να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού «Γαλάτσι από Κοινού» και να είναι αυτή η υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος.


Το πρώτο
εκλογικό κέντρο…

¶…υποψηφίου δημάρχου
άνοιξε τις πύλες του
επί της Λ. Βεΐκου 26
και είναι του
Κωνσταντίνου Ζώμπου.

Καλορίζικο και… καλές δουλειές!¶


Τα ονόματα πέντε ακόμα

υποψηφίων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι θα είναι στο πλευρό του Γιώργου Μαρκόπουλου βγήκαν στη δημοσιότητα. Και οι πέντε είναι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και είναι οι Δερεδίνης, Ελευθερίου, Κουνάνης, Μπουγιούκας, Σπηλιοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας που τελειώνει και οι πέντε είχαν αναλάβει θέσεις στη διοίκηση του δήμου και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους άλλοι με μεγαλύτερη, άλλοι με μικρότερη επιτυχία.
Είναι οι πρώτοι από τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου που θα είναι και πάλι υποψήφιοι μαζί του γιατί ως γνωστόν οι τρεις προηγούμενοι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ήταν εκ μεταγραφής.


«Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό!»

¶ Μου είπε κάποιος δημοτικός παράγοντας για
τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, η οποία πραγματοποιήθηκε
την προηγούμενη εβδομάδα στο Γαλάτσι με θέμα τις δημοτικές εκλογές.
Επειδή δεν έχω στα χέρια μου όλα τα στοιχεία της έρευνας δεν μπορώ να προχωρήσω σε περισσότερη ανάλυση. Το μόνο σίγουρο είναι
ότι τα σημερινά αποτελέσματα της δημοσκόπησης βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με εκείνα της προηγούμενης η οποία είχε πραγματοποιηθεί πριν
δύο περίπου μήνες και αφορούσε πάλι τις δημοτικές εκλογές.¶

Πήγαινε στην κορυφή