Ο Δήμος Βύρωνα πρότυπο στην Ανακύκλωση με ” Διαλογή στην Πηγή”

Ο Δήμος Βύρωνα πρότυπο στην Ανακύκλωση με τη μέθοδο της Διαλογής στην Πηγή
Ο Δήμος μας αποτελεί πρότυπο στην προσπάθεια ανακύκλωσης, καθώς υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης με τη μέθοδο της Διαλογής στην Πηγή από το 2008, στα εξής υλικά: χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο.
Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ο όγκος των υλικών που ανακυκλώθηκε το 2018 ανέρχεται σε 545 τόνους, ενώ το 2017 ανακυκλώθηκαν 399 τόνοι. Παρατηρήθηκε αύξηση 36,6% που οφείλεται τόσο στους συμπολίτες μας που συνεχίζουν την ανακύκλωση όσο και στη βελτίωση του τρόπου αποκομιδής των εν λόγω υλικών.
Σ’ αυτή την προσπάθεια, η Δημοτική Αρχή συμβάλει –εκτός των άλλων- και με τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης στα σχολεία της πόλης μας. Σκοπός αυτής της δράσης είναι η υιοθέτηση φιλικής στάσης απέναντι στο περιβάλλον (ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης) στους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες αυτής της πόλης. Ο Δήμος Βύρωνα, πρωτοπόρος και σε αυτόν τον τομέα, επιθυμεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών ώστε η υπόθεση «περιβάλλον» να γίνει υπόθεση όλων μας και όχι λίγων.
Η εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων ή αλλιώς ανακύκλωση, έχει πολλά οφέλη. Αναφέρουμε ενδεικτικά: την εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, προσφέροντας οικονομικά οφέλη αφού δε χρειάζεται η εισαγωγή πρώτων υλών, τη μείωση των αστικών αποβλήτων, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κ.α.
Η ανακύκλωση είναι στο χέρι όλων μας και πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή και να συμβάλλουμε και μείς στην κυκλική οικονομία των ρύπων μας.
Ας αλλάξουμε τον κόσμο, αλλάζοντας το περιβάλλον μας!

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Πήγαινε στην κορυφή