Αναβίωση του «Δημόσιου Χορού των Γυναικών» στον Ασπρόπυργο

Με αναβίωση του «Δημόσιου Χορού των Γυναικών»
γιόρτασε ο Δήμος Ασπροπύργου
την τελευταία Κυριακή των Αποκριών
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ο παραδοσιακός «Δημόσιος Χορός των Γυναικών», συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στην Πλατεία Ηρώων.
Σ’ ένα ανοιξιάτικο σκηνικό, χορευτές και χορεύτριες του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου, έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας ένα θέαμα, πάντα γνώριμο, αλλά πάντα αγαπητό, σε όσους στηρίζουν την παράδοση του τόπου.
Η φετινή καινοτομία του Χορού, ήταν στη συμμετοχή αρραβωνιασμένων, νιόπαντρων κι ελεύθερων γυναικών, σύμφωνα με το έθιμο, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και η οποία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση.
Οι πανέμορφες τοπικές νυφικές φορεσιές, που εντυπωσιάζουν, με τα κεντήματα και τα στολίδια τους, κάθε μυημένο ή αμύητο στην παράδοση, βρήκαν τη θέση τους, όπως κάθε τέτοια μέρα, στην όμορφη πλατεία του Ασπρόπυργου, δίπλα στις αντρικές που χόρεψαν τον Αποκριάτικο. Οι χοροί πλαισιώθηκαν από παραδοσιακά σατυρικά δρώμενα (καμήλα – αρκούδα – γαϊτανάκι) που παρουσιάστηκαν από μεταμφιεσμένα μέλη του Τμήματος δίνοντας την απαραίτητη περιπαικτική διάθεση των ημερών. Η Παραδοσιακή Ορχήστρα ΘΡΙΑ κι ο Γιώργος Μαγγίνας, κράτησαν το ρυθμό, προσκαλώντας τους θεατές να ενωθούν με τους συντελεστές σε μια μεγάλη παρέα χαράς, κεφιού και γιορτής.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μελετίου, όσο και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Μελέτης Μπουραντάς, στήριξαν την πρωτοβουλία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρο, να τηρηθεί το έθιμο του «Δημόσιου Χορού», με τη συμμετοχή γυναικών του Ασπρόπυργου και απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση για την επόμενη χρονιά, έτσι ώστε το έθιμο να γίνει υπόθεση της Πόλης κι όχι αποκλειστικά του χορευτικού τμήματος.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή