Από τον Μπαχ στον Πιατσόλλα για ακορντεόν & έγχορδα στο Μέγαρο

Ο καταξιωμένος ακορντεονίστας και συνθέτης Χρήστος Ζερμπίνος παρουσιάζει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, μια μουσική διαδρομή τριών αιώνων –από το Μπαρόκ έως σήμερα– με αυθεντικές συνθέσεις αλλά και δικές του ευφάνταστες μεταγραφές για ακορντεόν και έγχορδα.

Συνοδοιπόροι του, ο διακεκριμένος κιθαριστής Ιάκωβος Κολανιάν και οι μουσικοί της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ υπό τον Στάθη Σούλη.
Στο πρόγραμμα της βραδιάς συνυπάρχουν αρμονικά το περίφημο Libertango και το Διπλό κοντσέρτο για κιθάρα, ακορντεόν και έγχορδα του Αργεντινού Άστορ Πιατσόλλα, αγαπημένες κινηματογραφικές μελωδίες από τις ταινίες Σινεμά ο Παράδεισος και Ο ταχυδρόμος, το εξαίσιο Ave Maria του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και αποσπάσματα από δημοφιλή έργα λαμπρών μουσουργών του 19ου αιώνα, όπως ο μεγάλος ρομαντικός Ρόμπερτ Σούμαν και οι εμβληματικοί εκπρόσωποι των Εθνικών Σχολών της Ισπανίας Ισαάκ Αλμπένιθ και της Τσεχίας Αντονίν Ντβόρζακ.
Ο Χρήστος Ζερμπίνος, αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης, έχει ανακαλύψει νέες τεχνικές και έχει δημιουργήσει ένα εντελώς ξεχωριστό ύφος που τον κατατάσσει στους σημαντικότερους μουσικούς της γενιάς του. Με τη διπλή ιδιότητα του συνθέτη και του σολίστ έχει συμπράξει με την Ορχήστρα Δωματίου του Μονάχου, το σύνολο ALEA ΙΙΙ της Βοστόνης, τους Σολίστ της Σόφιας και με όλα τα ελληνικά σύνολα.
Ο Ιάκωβος Κολανιάν έχει εμφανιστεί σε γνωστές αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων: Μέρκιν της Νέας Υόρκης, Κοντσέρτχαους της Βιέννης, «Αράμ Χατσατουριάν» της Αρμενίας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και έχει δώσει συναυλίες και μάστερκλας σε όλο τον κόσμο.

Πήγαινε στην κορυφή