Αντιγηραντικές τροφές για γυναίκες άνω των 40

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Αντιγηραντικές τροφές για γυναίκες άνω των 40

Όταν προσθέτουμε στη διατροφή μας τροφές με αντιοξειδωτικά, υγιεινά λίπη, νερό και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ο οργανισμός μας θα δείξει την ευχαρίστησή του μέσω του μεγαλύτερου οργάνου του, που είναι το δέρμα μας. Εξάλλου, το δέρμα είναι συχνά το πρώτο μέρος του σώματός μας που φαίνεται η οποιαδήποτε εσωτερική ανισορροπία και υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε πέρα από λοσιόν, κρέμες και ορούς, για να φαίνεται (και να είναι) το δέρμα όμορφο.

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ο ασφαλέστερος και υγιεινότερος τρόπος για την καταπολέμηση της χαλαρής επιδερμίδας αλλά και των λεπτών γραμμών. Είστε έτοιμες να λάμψετε; Ιδού 10 από τα καλύτερα αντιγηραντικά τρόφιμα για να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να εκπέμψει μια λάμψη που προέρχεται από μέσα σας.
• Νεροκάρδαμο
Αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά καταπραϋντικό χόρτο είναι μια μεγάλη πηγή:
– ασβεστίου
– καλίου
– μαγγανίου
– φώσφορου
– βιταμινών Α, C, Κ, Β-1 και Β-2
Το νεροκάρδαμο λειτουργεί ως εσωτερικό αντισηπτικό δέρματος και αυξάνει την κυκλοφορία και την παροχή μετάλλων σε όλα τα κύτταρα του σώματος, με αποτέλεσμα την οξυγόνωση του δέρματος. Με βιταμίνες Α και C, τα αντιοξειδωτικά στο νεροκάρδαμο μπορούν να εξουδετερώσουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας στην πρόληψη κατά των λεπτών γραμμών.
• Κόκκινη πιπεριά
Οι κόκκινες πιπεριές είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά που κυριαρχούν στο θέμα της αντιγήρανσης. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C – η οποία είναι καλή για την παραγωγή κολλαγόνου – οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται καροτενοειδή.
Τα καροτενοειδή είναι φυτικές χρωστικές ουσίες που ευθύνονται για τα έντονα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα που βλέπετε σε πολλά φρούτα και λαχανικά.
Έχουν ποικίλες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες του ήλιου, τη ρύπανση και τις τοξίνες του περιβάλλοντος.
• Παπάγια
Αυτή η νόστιμη σούπερ τροφή είναι πλούσια σε μια ποικιλία αντιοξειδωτικών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Αυτά περιλαμβάνουν:
– βιταμίνες Α, C, Κ και Ε
– ασβέστιο
– κάλιο
– μαγνήσιο
– φώσφορο
– Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Η μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών στην παπάγια βοηθά στην καταπολέμηση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να καθυστερήσει τα σημάδια γήρανσης. Η παπάγια περιέχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο παρέχει πρόσθετα οφέλη κατά της γήρανσης, λειτουργώντας ως ένας από τους καλύτερους αντιφλεγμονώδεις παράγοντες της φύσης. Βρίσκεται επίσης σε πολλά απολεπιστικά προϊόντα.
Έτσι ναι, η κατανάλωση παπάγιας (ή η χρήση προϊόντων που περιέχουν παπαΐνη) μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλει νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντάς σας ένα λαμπερό, ζωντανό δέρμα!
• Μπλούμπερι
Τα μπλούμπερι είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, καθώς επίσης και ένα αντιοξειδωτικό κατά της γήρανσης που ονομάζεται ανθοκυανίνη. Αυτό είναι που δίνει στα βατόμουρα το βαθύ, όμορφο μπλε χρώμα τους.
Αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που οφείλονται στον ήλιο, το άγχος και τη ρύπανση με τον μετριασμό της φλεγμονώδους αντίδρασης και την πρόληψη της απώλειας κολλαγόνου
• Σπανάκι
Το σπανάκι είναι εξαιρετικά “ενυδατικό” και γεμάτο με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην οξυγόνωση ολόκληρου του σώματος. Είναι επίσης πλούσιο σε:
– βιταμίνες Α, C, Ε και Κ
– μαγνήσιο
– φυτικό σίδηρο
– λουτεΐνη
Αυτό το υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C πολυμορφικό φυλλικό πράσινο χορταρικό ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για να κρατήσει το δέρμα σταθερό και απαλό. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει. Η βιταμίνη Α που παρέχει μπορεί να προάγει δυνατά, λαμπερά μαλλιά, ενώ η βιταμίνη Κ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στα κύτταρα.
• Ξηροί καρποί
Πολλοί ξηροί καρποί (ειδικά τα αμύγδαλα) είναι μεγάλη πηγή βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του ιστού του δέρματος, να διατηρήσει την υγρασία του και να προστατεύσει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV. Τα καρύδια περιέχουν ακόμα και αντιφλεγμονώδη ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν:
– στην ενίσχυση των μεμβρανών των κυττάρων του δέρματος
– στην προστασία από τον ήλιο
– το δέρμα να διατηρήσει μια όμορφη λάμψη ενισχύοντας το φυσικό έλαιο της επιδερμίδας
• Γλυκοπατάτες
Το πορτοκαλί χρώμα της γλυκοπατάτας προέρχεται από ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται βήτα-καροτίνη το οποίο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος, να προωθήσει τον κυτταρικό κύκλο και τελικά να συμβάλει στην απαλή, νεανική εμφάνιση του δέρματος. Αυτό το νόστιμο λαχανικό είναι επίσης μια μεγάλη πηγή βιταμινών C και Ε – και οι δύο βιταμίνες μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα μας από βλαβερές ελεύθερες ρίζες και να διατηρήσουν την φωτεινότητά του.
• Σπόροι ροδιού
Τα ρόδια χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως θεραπευτικό φρούτο. Υψηλά σε βιταμίνη C και μια ποικιλία ισχυρών αντιοξειδωτικών, τα ρόδια μπορούν να προστατεύσουν το σώμα μας από βλάβες από ελεύθερες ρίζες και να μειώσουν τα επίπεδα φλεγμονής στο σύστημά μας.
Αυτά τα υγιεινά φρούτα περιέχουν επίσης μια ένωση (punicalagins), η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του κολλαγόνου στο δέρμα, επιβραδύνοντας τα σημάδια της γήρανσης. (Πηγή: iatronet.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή