26 Σύνεδροι του ΚΙΝ.ΑΛ. Γράφει ο Β. Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
26 Σύνεδροι του ΚΙΝ.ΑΛ. Γράφει ο Β. Γιαννακόπουλος

Την προηγούμενη Κυριακή 3 Μαρτίου, το Κίνημα Αλλαγής είχε εκλογές για την ανάδειξη των 3.500 συνέδρων οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου.

Οι υπεύθυνοι της Χαρ. Τρικούπη είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των μελών και τούτο γιατί από το πολύ 50.000 που περίμεναν, η συμμετοχή έφτασε τις 65.000. Όπως λένε η μεγάλη συμμετοχή είναι ένα θετικό μήνυμα ότι οι ψηφοφόροι και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να επιστρέφουν κι αυτό τους κάνει να αισιοδοξούν ότι στις προσεχείς εκλογές θα πάνε πολύ καλά.
Ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι είναι και οι τοπικοί παράγοντες του Κινήματος Αλλαγής γιατί όπως λένε «δεν πιστεύαμε ότι θα έρθουν να ψηφίσουν 450 άτομα. Αυτό δείχνει ότι οι ψηφοφόροι μας, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι θυμωμένοι με αυτά που γίνονται και απ’ό,τι φαίνεται αρχίζουν να επιστρέφουν στις ρίζες τους. Ήλθαν και ψήφισαν φίλοι οι οποίοι για πολύ καιρό είχαν αποστασιοποιηθεί. Κι αυτό για εμάς είναι πολύ ενθαρρυντικό.»
Η ψηφοφορία στο Γαλάτσι πραγματοποιήθηκε στο «Καμίνι», ψήφισαν 450 άτομα και εκλέχθηκαν 26 σύνεδροι από τους 35 συνολικά που ήταν υποψήφιοι. Εκλέχτηκαν οι: Σταρίδας Νικόλαος, Έξαρχος Θεόδωρος, Ζάχος Νικόλαος, Καταβούτας Ηλίας, Γκουβέτσου Χρυσαυγή, Ζάχος Αθανάσιος, Ελευθερίου Στεργιανή, Δεληγιάννης Χαράλαμπος, Καρανάσιος Νικόλαος, Καταβούτα Ελένη, Παΐσιος Ιωάννης, Ταρνάρης Ιωάννης, Τσαγκρινού Μαρία, Έξαρχος Παναγιώτης, Καλπάκα Αφροδίτη, Καρανάνα Εύη, Κόκκαλης Βασίλειος, Κοντόπουλος Ιάσονας, Χρονόπουλος Θεόδωρος, Φωτάκη Ελένη, Λαδάς Γεώργιος, Μπαλογιάννης Ευστάθιος, Παναγάκη Κωνσταντίνα, Νίκας Ιωάννης, Μπίνα Κωνσταντίνα, Αντωνίου Ηλίας.
Επειδή γνωρίζω την πολιτική ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, μεταξύ των 26 εκλεγέντων, υπάρχουν και κανά δυο οι οποίοι την είχαν κάνει γι’ άλλη γη γι’ άλλα μέρη, αλλά όπως φαίνεται επιστρέφουν στα παλιά τους κομματικά λημέρια.


Στη συνεδρίαση…

του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Φεβρουαρίου εγκρίθηκε από το Σώμα ο καθορισμός των 32 στάσεων της δημοτικής συγκοινωνίας «Άνω Γαλάτσι - Λαμπρινή».

Θα είναι συγκοινωνία κυκλικής μορφής και θα έχει αφετηρία και τέρμα την πλατεία Χατζησπύρου. Θα περνά από Καραγιαννέικα, Μενιδιάτικα, πλατεία Κύπρου, Λαμπρινή, Γαλάτσι και θα καταλήγει πάλι στην πλατεία Χατζησπύρου στο τέρμα της οδού Πρωτοπαπαδάκη.
Θα εξυπηρετείται από δύο μικρά λεωφορεία και η μετακίνηση των επιβατών θα είναι δωρεάν.
Η έναρξη λειτουργίας της, καλώς εχόντων των πραγμάτων, υπολογίζεται στο τέλος Μαρτίου.
Είναι θετικό ότι θα δούμε και πάλι λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας στους δρόμους του Γαλατσίου γιατί θα εξυπηρετηθούν πολλοί συνδημότες μας και ειδικά όσοι μένουν στα ορεινά της πόλης.


Δύο ακόμα υποψήφιοι…

Μετά την ανακοίνωση, την προηγούμενη εβδομάδα, της συμμετοχής του Γιάννη Μανιάτη στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Μαρκόπουλου, αυτή τη βδομάδα ήρθε η σειρά δύο ακόμα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων να δηλώσουν την συμπόρευσή τους με τον Δήμαρχο Γαλατσίου στις εκλογές. Είναι οι Πρωτονοτάριος Μανώλης και Σκληράκης Γιάννης.

Και οι δύο εδώ και κάμποσο καιρό είχαν αποφασίσει ότι θα είναι στο πλευρό του Γ. Μαρκόπουλου στις επόμενες εκλογές και ήταν θέμα ημερών η ανακοίνωση των ονομάτων τους και η ένταξή τους στο ψηφοδέλτιό του.
Να θυμίσω ότι ο Μανώλης Πρωτονοτάριος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος με δικό του συνδυασμό, είχε έρθει τρίτος μετά τον Κυριάκο Τσίρο και τον Γιώργο Μαρκόπουλο και είχε πάρει 13,09%, εκλέγοντας εκτός από τον ίδιο κι έναν ακόμα δημοτικό σύμβουλο, τον Γιάννη Σκληράκη.
Και οι τρεις αυτοί υποψήφιοι που έχουν μέχρι τώρα ανακοινωθεί θεωρούνται καλές μεταγραφές και θα βοηθήσουν εκλογικά τον Γιώργο Μαρκόπουλο, ο προγραμματισμός του οποίου είναι κάθε βδομάδα να ανακοινώνει ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Τα επόμενα που θα ανακοινωθούν θα είναι των 15 εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, οι οποίοι θα είναι και πάλι υποψήφιοι και κάποια άλλα από τη λίστα υποψηφίων που έχει στη διάθεσή του και η οποία είναι μεγάλη.
Είναι γεγονός ότι πάντα ο εν ενεργεία δήμαρχος, αν μάλιστα θεωρείται και πετυχημένος από τους δημότες, έχει την πολυτέλεια, θα έλεγα, της επιλογής των καλύτερων για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Αυτή τη δυνατότητα την έχει σήμερα ο Γιώργος Μαρκόπουλος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέξει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όχι φθαρμένους και κουρασμένους, ούτε να προχωρήσει σε …αναπαλαίωση, αλλά να επιλέξει πρόσωπα που θα έχουν νέες και πρωτοποριακές ιδέες, θα φέρουν φρέσκο αέρα στη διοίκηση και θα έχουν όρεξη για δουλειά. Δουλειά χωρίς ανταλλάγματα γιατί όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η θέση του δημοτικού συμβούλου είναι θέση εθελοντικής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Πήγαινε στην κορυφή