Ο Δήμαρχος Ασπρόπυργου για την ημέρα της Γυναίκας

Δήλωση του Δημάρχου Ασπροπύργου Νίκου Μελετίου για
την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Είναι γνωστό ότι η 8η Μαρτίου, κατόπιν απόφασης του ΟΗΕ το 1977 καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών.
Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην κατεύθυνση της ισότητας των δυο φύλων, ακόμη παραμένουν «ανοιχτά» ζητήματα που σχετίζονται άμεσα και καθοριστικά με την συνολικότερη υπόσταση της γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Φαινόμενα σεξισμού, βίας, εργασιακής ανισότητας εναντίον των γυναικών δεν έχουν εκλείψει και προκειμένου να απαλειφθούν ολοκληρωτικά πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, ως πρόσωπα και ως κοινωνία με οργανωμένο και θεσμικό τρόπο.
Ο πολυσύνθετος ρόλος της γυναίκας, ως εργαζόμενης, συζύγου, μητέρας, αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα, σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής και ως τέτοιος πρέπει να εκλαμβάνεται και να αξιολογείται σε ένα διαρκές εξελισσόμενο πλαίσιο Δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας μας.
Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα – επέτειος και συμβολίζει τους αγώνες, τις θυσίες αλλά και τις κατακτήσεις όλων των γυναικών του κόσμου.
Ιδιαίτερα για την Ελληνίδα, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην οικονομική κρίση στάθηκε ακλόνητος κυματοθραύστης όλων των δυσκολιών και των αντιξοοτήτων, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε σε καταλύτη της κοινωνικής συνοχής.
Εκφράζω την βαθύτατη εκτίμησή μου στο πρόσωπο και στον ξεχωριστό ρόλο της γυναίκας και εύχομαι Χρόνια Πολλά, καλά και δημιουργικά σε όλες τις Ελληνίδες, τις γυναίκες του Ασπροπύργου, αλλά και σε κάθε γυναίκα όπου γης.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή