Η έκθεση του Banksy στην Τεχνόπολη

Μια έκθεση αφιερωμένη στον δημοφιλέστερο street artist της σύγχρονης εποχής, του Banksy, στήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στους χώρους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Τα εμβληματικά έργα του σημαντικότερου ίσως καλλιτέχνη της εποχής μας, που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον σε διάφορα σημεία του πλανήτη, συγκεντρώνονται και «ζωντανεύουν» στο χώρο της Τεχνόπολης. Μια διαδραστική εμπειρία που έζησαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στα εγκαίνια της έκθεσης και θα διαρκέσει έως 26 Μαρτίου.
Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy «ζωντανεύουν» καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μαςΤα έργα και τα μηνύματα του Banksy «ζωντανεύουν» καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μας.
Μέσα από τα γκραφίτι του συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του στην εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο. Ο Βanksy ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη έως και τη Νέα Ορλεάνη, ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του.
Η εκθεση θα διαρκέσει έως 26 Μαρτίου.
Όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν προς ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή