Ημερίδα για τη γονική αποξένωση στο Μουσείο Μπενάκη

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, από τις 10.00 ως τις 18.00, πραγματοποιείται με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων η δεύτερη Ημερίδα στο πλαίσιο της έκθεσης με αφορμή τo graphic novel «Soloup – Ο Συλλέκτης, έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Η Ημερίδα έχει τίτλο «Η προοπτική της κοινής ανατροφής παιδιών. Καταπολέμηση της γονικής αποξένωσης χάριν του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού».

Έλληνες και ξένοι καλεσμένοι ακαδημαϊκοί θα αναπτύξουν τα ζητήματα κοινής ανατροφής των παιδιών, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τόσο στις οικογένειες με δύο γονείς όσο και μετά τον τυχόν χωρισμό / διαζύγιο, αναζητώντας τα αποτελεσματικότερα εργαλεία με άξονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.
Την Ημερίδα συνδιοργανώνουν το Μουσείο Μπενάκη, οι Εκδόσεις Ίκαρος και η Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία και τη στήριξη της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονική Διεύθυνση: ICSP, CSP Greece –Σύλλογος Συνεπιμέλεια.
Οι εισηγητές θα αναπτύξουν ζητήματα όπως: «Τα οφέλη της κοινής ανατροφής παιδιών για τη σωματική και ψυχική υγεία του γονέα και του παιδιού και οι αρνητικές επιπτώσεις της γονικής αποξένωσης στη σωματική και ψυχική ευημερία των γονέων και των παιδιών» Vittorio Vezzetti, ιατρός, «Η ανάγκη αλλαγής του νομολογιακού εθίμου» Κωνσταντίνος Λαδάκης, ιατρός νευρολόγος, «Η γονική αποξένωση ως κακοποίηση του παιδιού: Ταυτοποίηση, Παρέμβαση, Πρόληψη» Edward Kruk, «Η γονική αποξένωση ως ενδοοικογενειακή οικογενειακή βία» Jennifer Harman, καθηγήτρια, «Ερμηνευτικές προσεγγίσεις στο έγκλημα της κακουργηματικής Ενδοοικογενειακής Σωματικής Βλάβης (ψυχική και σωματική βία)» Γεώργιος Μπουρμάς, ΔΝ δικηγόρος, «Οι ενέργειες του Συνηγόρου για καταπολέμηση της γονικής αποξένωσης» Μαρία Μπλιάτη, επιστήμονας στον Συνήγορο του Παιδιού κ.α.

Πήγαινε στην κορυφή