5 τρόποι να αναδομήσετε τη λεπτή τρίχα

Ο πιο κλασικός μύθος είναι ότι τα αίτια της απώλειας τριχών είναι ίδια με εκείνα των ανδρών

Πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τρίχες στο νιπτήρα ή τη βούρτσα τους και ανησυχούν. Αν νιώθετε μόνη σε αυτό, θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι είναι αρκετά κοινό φαινόμενο και στις γυναίκες. Για την ακρίβεια, οι μισές γυναίκες θα χάσουν μερικές τρίχες κάποια στιγμή στη ζωή τους, με το 40% να το παθαίνει πριν την ηλικία των 40. Ο πιο κλασικός μύθος είναι ότι τα αίτια της απώλειας τριχών είναι ίδια με εκείνα των ανδρών. Εκτός των γονιδίων όμως, υπάρχουν διάφοροι λόγοι σύμφωνα με τους οποίους οι γυναίκες χάνουν τα μαλλιά τους. Και ευτυχώς αφορούν τον τρόπο ζωής και μπορούμε να αποτρέψουμε το πρόβλημα.

Στρες

Τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια τριχών. Συνήθως συμβαίνει στις γυναίκες μετά τον τοκετό ή μία μεγάλη χειρουργική επέμβαση. Οι ασθενείς αποκτούν γρήγορα πολύ λεπτή τρίχα και το κλειδί βρίσκεται σε τεχνικές χαλάρωσης, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός ή το γυμναστήριο.
Διατροφή

Η πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντική για την υγεία των μαλλιών. Τα πουλερικά, το ψάρι και τα φασόλια αποτελούν εξαιρετικές πηγές. Μην αμελείτε το σίδηρο γιατί μπορεί να οδηγήσει στην αναιμία.

Δοκιμάστε αιθέρια έλαια

Σε έρευνα που έγινε για την απώλεια τριχών, ανακαλύφθηκε ότι το τοπικό μασάζ με δενδρολίβανο, μέντα, θυμάρι και λεβάντα παρουσιάστηκε βελτίωση στο 44% των συμμετεχόντων. Προτού δοκιμάσετε κάτι, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.

Περιποιηθείτε τα μαλλιά με προσοχή

Μην τα χτενίζετε με δύναμη, μην τα βουρτσίζετε ενώ είναι βρεγμένα, μην πιάνετε πολύ σφιχτές αλογοουρές και μην τα στεγνώνετε καθημερινά με πιστολάκι ή άλλα προϊόντα.

Ξεφορτωθείτε την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα που συσσωρεύεται στο κεφάλι, μεγαλώνει και τις φλεγμονές. Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν, ακόμα και αν θεωρείται ότι είναι περισσότερο ιατρικά και λιγότερο καλλωπιστικά.

Πηγές

www.vita.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή