Έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Αγία Βαρβάρα

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».
Τα τμήματα των παραδοσιακών χορών του δήμου μας σκόρπισαν χαμόγελα και κέφι στο πλήθος των συμπολιτών μας και έδωσαν ένα διαφορετικό και παράλληλα παραδοσιακό τόνο, ενώνοντας αποκριάτικα έθιμα και χορούς του λαού μας από τη Θεσσαλία, Ήπειρο και Θράκη μέχρι τα Δωδεκάνησα το Τσιρίγο και την Κρήτη.
Στο φουαγιέ του κινηματοθεάτρου λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής, αποκριάτικες φιγούρες και μάσκες, έργα των παιδικών τμημάτων του Εικαστικού Κέντρου Τεχνών του δήμου μας.
Με χρώμα, μουσική και ατέλειωτο κέφι, μικρά και μεγάλα παιδιά διασκέδασαν στο αποκριάτικο πάρτυ του δήμου μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γιάννη Κανίδη» της Εστίας Ποντίων « Ο ΦΑΡΟΣ». Η μουσική στους ρυθμούς της αποκριάς έκανε όλους τους παρευρισκόμενους κάθε ηλικίας να γίνουν για λίγο παιδιά και δεν έλειψαν γλυκές λιχουδιές που απόλαυσαν μασκαράδες και μη.
Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών του δήμου μας, όπου θα κατασκευάσει ο καθένας τη δική του αποκριάτικη μάσκα.

 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Πήγαινε στην κορυφή