Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας! Ογκρατέν με πράσα, κοτόπουλο και ντοματίνια

Ογκρατέν με πράσα κοτόπουλο και ντοματίνια

 

Υλικά για 4-5 άτομα

 

500 γρ. ζυμαρικά κοχυλάκια

½ φλ. ελαιόλαδο

3 φιλέτα κοτόπουλου σε
μπουκίτσες

2 πράσα σε λεπτά μπαστουνάκια
(το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)

1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
ψιλοκομμέμο ή 1 κ.σ ξερό

200 γρ. ντοματίνια κομμένα
στη μέση

300 γρ. κίτρινα τυριά
τριμμένα

2 κ.σ φρυγανιά
τριμμένη(γαλέτα)

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κοχύλια σε
αλατισμένο νερό για 6 λεπτά, τα σουρώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε φαρδύ τηγάνι
ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο μαζί με τα πράσα
και το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο για περίπου
12-15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, το βασιλικό, τα ντοματίνια και
αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα πιρέξ ανακατεύουμε τα
κοχύλια με το κοτόπουλο και τα 2/3 των τυριών. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο
τυρί, τη φρυγανιά και τα ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε για 20 λεπτά.