Ημερίδα με θέμα την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Πλοήγησης και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
«AΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους καθώς και η προστασία από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, απασχολεί έντονα γονείς και εκπαιδευτικούς στις μέρες μας.
Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων και των εφήβων στην ασφάλεια της περιήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων για την ασφαλή πρόσβαση και χρήση του.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι εισηγητές- ειδικοί από το χώρο της ψυχικής υγείας, θα αναπτύξουν το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, των συμπεριφορών εξάρτησης από τα διαδικτυακά παιχνίδια καθώς και το ρόλο της οικογένειας στη χρήση του Διαδικτύου. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούν στους τρόπους ενδεδειγμένων παρεμβάσεων στο επίπεδο της πρόληψης σχετικά με τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου αλλά και σε πρακτικές συμβουλές για την προστασία των παιδιών από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Στο τέλος των εισηγήσεων θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν από το ακροατήριο ερωτήσεις και προβληματισμοί προς τους εισηγητές.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 18:30
Δημαρχείο Βύρωνα
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
(Καραολή & Δημητρίου 36-44)
Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Πήγαινε στην κορυφή