Π. Χρηστίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των μαγνητοφώνων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. Χρηστίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των μαγνητοφώνων

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ”

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ

“Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία ήρθε στο όνομα της Αριστεράς, του νέου, του διαφορετικού, του φρέσκου, του ό,τι θα σκίσει τα μνημόνια και θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των μαγνητοφώνων. Και προκαλώ τον κ. Πολάκη να βγάλει στη δημοσιότητα όχι μόνο τις συζητήσεις τις οποίες έχει κάνει με τον κ. Στουρνάρα, αλλά και τις συζητήσεις που έχει κάνει με όλους τους υπόλοιπους. Και το ίδιο και για όλους τους υπόλοιπους υπουργούς που έχουν καταγράψει συνομιλίες. Το μόνο πράγμα που θα μείνει στην ιστορία είναι οι καταγραφές του κ. Βαρουφάκη, οι καταγραφές του κ. Πολάκη, οι απειλές που εκτοξεύουν στην συνέχεια και τις παρακολουθούμε να εξελίσσονται ανάμεσα στον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά. Σε ποιο συρτάρι έχει ξεχάσει ο κ. Τσίπρας την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά γι’ αυτά τα οποία έλεγε για τον κ. Καμμένο και τον κ. Σόρος και τι χρειάζεται για να ξεκλειδώσει εκείνο το συρτάρι και να τα βγάλει στη δημοσιότητα;

Ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα ταμεία όλων των πολιτικών κομμάτων, να δούμε τι έχει εξελιχθεί και να δούμε τι ευθύνη έχουν μια σειρά από φυσικά πρόσωπα στην εξέλιξη της ιστορίας. Μια σειρά από πρόσωπα που έχουν διατελέσει σε κομβικές θέσεις πρέπει να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Να ζητήσουν τα ρέστα από αυτούς οι οποίοι πριν από ενάμιση μήνα έλεγαν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κατάπτυστη και δεν πρέπει να περάσει και τώρα υπουργοποιήθηκαν. Στέλνουμε την αλληλεγγύη και την συντροφικότητά στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν αυτούς που τους έβριζαν να υπουργοποιούνται από τον κ. Τσίπρα.

Διαχωρίζουμε τους απλούς πολίτες που και τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015 πίστεψαν ότι μπορεί να υπάρχει ένας άλλος δρόμος, πίστεψαν ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό και σήμερα ξυπνάνε με Κουίκ, Κουντουρά, Πολάκη.

Στα υπόγεια του Μαξίμου έχει στηθεί μια προσπάθεια προβοκάτσιας και προπαγάνδας. Τη βλέπουμε να εξελίσσεται με φιλικά μέσα ενημέρωσης τα οποία κάποια στιγμή είτε κλείνουν γιατί σταματά η χρηματοδότηση είτε ανοίγουν.

Δεν τον ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα η ΝΔ. Έχει συμβιβαστεί με αυτήν τη σύγκλιση. Τον ενδιαφέρει η Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι τον θεωρεί κομμάτι του παλιού και της παρακμής. Βγήκε στην Κεντρική Επιτροπή και τοποθετήθηκε δημοσίως. Ό,τι βλέπουμε είναι εικόνες παρακμής, λειτουργούν ως αντιπαράδειγμα και τους μόνους που ευνοούν είναι τα άκρα. Έχει έρθει η ώρα η χώρα να αλλάξει σελίδα. Δεν θα ξεχάσουμε ούτε το πολιτικό σύστημα της περηφάνιας, ούτε τις αξίες μας ούτε τα ιδανικά μας.

Δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ μία αρένα στην οποία δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα, αποκλειστικά και μόνο θα έχουμε ποινικοποίηση, διχασμό και μια σειρά ακόμα ζητημάτων για τα οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Μπαίνει σε διαδικασία για “αλισβερίσια”. Ενδέχεται ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να αλλάξει τον τρόπο εκλογής ενόψει των Ευρωεκλογών διότι έχει πολλούς ανθρώπους που θέλει να βολέψει. Αυτή είναι η τελευταία «κυβέρνηση των τεράτων», τελειώνει, για να περάσουμε επιτέλους σε μια καινούρια μέρα στην οποία η Ελλάδα..

Η πραγματική Κεντροαριστερά είναι το Κίνημα Αλλαγής και όχι αυτό το συνονθύλευμα που έχει διαμορφωθεί.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή