Εγκαίνια του νέου Δημοτικού Ιατρείου Μαγούλας

Tην Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στις 18:30μ.μ. , πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της λειτουργίας του νέου Δημοτικού Ιατρείου Μαγούλας.

Πρόκειται για τη νέα δομή υγείας του Δημοτικού Ιατρείου Μαγούλας που ίδρυσε και λειτουργεί η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας. Το Δημοτικό ιατρείο στεγάζεται πλέον στο κτίριο της οδού Αρτέμιδος 3 (δρόμος λαϊκής αγοράς Μαγούλας), με σκοπό να εξυπηρετήσει την πρόσβαση όλων των δημοτών και με συνέπεια να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κα Κωνσταντίνα Μαρούγκα, οι παραπάνω υπηρεσίες αποτελούν ουσιώδη ανάγκη πλήθους δημοτών, (όπως ανασφάλιστοι, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, μέλη των ΚΑΠΗ, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, άνεργοι, οικονομικά ασθενέστεροι δημότες), εξυπηρετώντας έναν ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό ρόλο στη δύσκολη κοινωνικό οικονομική συγκυρία της εποχής μας: «Αφουγκραστήκαμε την ανάγκη για την ίδρυση, όπως επίσης την ανάγκη για την αναβάθμισή του».

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, μέσα από την λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου Μαγούλας, στηρίζει έμπρακτα και αποτελεσματικά τον δημότη παρέχοντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους τομείς πρόληψης, πρόνοιας και προαγωγής της υγείας,

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας ως φορέας Πρωτοβάθμιας Υγείας και Φροντίδας, παρέχει τις παρακάτω ιατρικές υπηρεσίες:
Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που δεν απαιτείται εισαγωγή σε νοσοκομείο
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε δικαιούχους, σε ανασφάλιστους και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες
Χορήγηση ατομικού δελτίου υγείας των μαθητών/τριών
Χορήγηση ιατρικών πιστοποιητικών για συμμετοχή των μαθητών/τριών του Δήμου Ελευσίνας σε αθλητικές δραστηριότητες
Νοσηλευτικές διεργασίες (ενέσεις, περιποίηση τραύματος κλπ)
Το σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας.

Την τρέχουσα περίοδο – 10 εξάμηνο 2019- έχουν προβλεφθεί και λειτουργούν άμεσα στο Δημοτικό Ιατρείο οι παρακάτω ειδικότητες ιατρικού προσωπικού:
ειδικός παθολόγος γενικός ιατρός καρδιολόγος παιδίατρος νοσηλεύτρια και αναμένεται η ειδικότητα ορθοπεδικού.

Οι υπηρεσίες του Δημοτικού Ιατρείου παρέχονται εντελώς δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι είναι σκόπιμο να κλείνουν ραντεβού για τις ιατρικές τους επισκέψεις (πληροφορίες: 210.55.57.930 και 210.55.65.608)

 

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή