O Δήμαρχος Ασπρόπυργου για διελεύσεις των φορτηγών

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου έκανε την κατωτέρω δήλωση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις διελεύσεις των φορτηγών στον Ασπρόπυργο.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ποιοι είναι οι δρόμοι στους οποίους θα επιτρέπεται μόνο με άδεια η διέλευση των φορτηγών, εξέφρασαν την αντίθεση τους, με σχετική απόφαση την οποία κοινοποίησαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Οι λόγοι για την έκδοση αυτής της απόφασης ήταν οι ακόλουθοι.

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί πως το μέτρο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.
  2. Δεν είναι ικανοποιητικές οι λύσεις που έχουν δοθεί για την αδειοδότηση διελεύσεων και φαίνεται πως δεν έχουν λυθεί μια σειρά από θέματα.
  3. Για να λειτουργήσει το όλο σύστημα είναι απαραίτητη η κατασκευή του κόμβου Σκαραμαγκά. Με το ανωτέρω σκεπτικό, προτείναμε στις σχετικές συσκέψεις την αναστολή του μέτρου μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα.

Οι περιορισμοί αφορούν:

  1. Τους κατωτέρω δρόμους που έχουν χαρακτηριστεί ως επαρχιακοί, οι οποίοι δεν ανήκουν στον Δήμο αλλά στην Περιφέρεια Αττικής, που έχει και την αρμοδιότητα για την σήμανση τους.
    α) Την Λεωφόρο Δημοκρατίας (στο τμήμα από την γέφυρα της ΝΕΟΑΚ μέχρι το συντριβάνι).
    β) Την οδό Μεγαρίδος (στο τμήμα από το συντριβάνι ως την οδό Αγίου Γεωργίου).

γ)Λεωφόρο Ν.Α.Τ.Ο. (Ειρήνης). Στο ανατολικό τμήμα από την οδό Φυλής ως τα όρια του Ασπροπύργου και στο δυτικό τμήμα από την οδό Φυλής ως τα όρια του Ασπροπύργου επιτρέπεται μεν η διέλευση, δεν επιτρέπονται όμως χωρίς σχετική άδεια οι δεξιές και αριστερές στροφές.

  1. Τους κατωτέρω δρόμους που έχουν χαρακτηριστεί ως δημοτικοί, οι οποίοι ανήκουν στον Δήμο μας, που έχει και την αρμοδιότητα για την σήμανση τους.
    α) Λεωφόρο Δημοκρατίας (στο τμήμα από το συντριβάνι ως την οδό Φυλής).
    β) Οδός Φυλής (στο τμήμα από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας ως την Λεωφόρο Ν.Α.Τ.Ο.).
    γ) Οδός Αγίου Γεωργίου (στο τμήμα από την οδό Μεγαρίδος ως την Λεωφόρο Ν.Α.Τ.Ο.).

Ο Δήμος (όπως και η Περιφέρεια Αττικής) παρά τις αντιρρήσεις του είναι υποχρεωμένος από την Νομοθεσία να προχωρήσει στην σήμανση των οδών που του ανήκουν. Θα καταβάλει όμως κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς κλάδους που θίγονται, τουλάχιστον για την αναστολή και την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή