Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά

First Lego League – Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά «κάνει στάση» στην Αθήνα με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής
Μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης στις 16 και 17/02 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είσοδος ελεύθερη
Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά ‘First Lego League’, «κάνει στάση» στην Αθήνα, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για διοργάνωση του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου eduACT, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Θηβών 250 και Πέτρου Ράλλη, Αιγάλεω) και ώρα 10:00 – 15:00 πρόκειται να υλοποιηθούν οι προκριματικοί αγώνες της Αθήνας από ομάδα εκπαιδευτών, με ελεύθερη είσοδο για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον Διαγωνισμό.
36 ομάδες από τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο (οι 26 από την Αττική) θα πραγματευτούν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικό με τα μυστήρια του διαστήματος.
Η Περιφέρεια Αττικής είναι αρωγός αυτής της μεγάλης γιορτής μάθησης και διασκέδασης για τους μικρούς φίλους, βραβεύοντας δύο συνεχόμενες χρονιές την προσπάθεια των παιδιών που μετείχαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς (2016 – 2017 και 2017 – 2018).
Σχετικά με τον Διαγωνισμό
Το First Lego League στην Ελλάδα τελεί και φέτος υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Με τίτλο ‘Into Orbit’, o Παγκόσμιος Διαγωνισμός προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο να μεταφερθούν με την ομάδα τους στο διάστημα, όπου και θα εξερευνήσουν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν λύσεις στο σύμπαν, ως επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της eduACT και του FLL Greece: www.eduact.org και https://firstlegoleague.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή