Ανοιχτή Πρόσκληση, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ανοιχτή Πρόσκληση, Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την Κυριακή στις 11.30 το πρωί, στο Παλαί, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος καλεί όλους τους Γαλατσιώτες να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει κάνοντας τον απολογισμό της πρώτης θητείας του στο Δήμο Γαλατσίου.

Είναι μια ανοιχτή συγκέντρωση όπου ο Δήμαρχος θα παρουσιάσει αναλυτικά τα πεπραγμένα του τα οποία θα αφορούν τα οικονομικά του Δήμου, την εσωτερική διοίκηση, τα έργα που ολοκληρώθηκαν και αυτά τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συγχρόνως θα παρουσιάσει και κάποιους από τους νέους στόχους του, οι οποίοι θα τεθούν προς υλοποίηση αν οι Γαλατσιώτες του εμπιστευθούν για δεύτερη φορά τη διοίκηση του Δήμου.
Δεν πρόκειται να παρουσιάσει ούτε να αναφέρει κάποιο όνομα υποψήφιου δημοτικού συμβούλου από αυτούς που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Παρόντες βέβαια θα είναι όλοι αυτοί που τον στηρίζουν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και τα ονόματα των οποίων θα αρχίσουν να δίνονται στη δημοσιότητα από την ερχόμενη εβδομάδα.
Μετά το τέλος του απολογισμού, ο Γιώργος Μαρκόπουλος θα δεχτεί και ερωτήσεις από Γαλατσιώτες για θέματα που απασχολούν την πόλη.


ΔΙΟΡΘΩΣΗ:

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» έγραφα ότι η υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου κα Ελένα Ζέρβα – Γκιουρτζιάν, «προχωρά μόνη της, ανεξάρτητη και δεν ενδιαφέρεται για συνεργασίες».

Η κα Ζέρβα μού έστειλε διόρθωση σε αυτή τη διατύπωσή μου, που λέει τα εξής:
«Κύριε Γιαννακόπουλε, στην ομιλία μου στην παρουσίαση του συνδυασμού μου “Γαλάτσι του Αύριο”, την 1η/12/2018, στο Καμίνι, κάλεσα όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς σε συζήτηση και σύγκληση πάνω σε προγραμματικές θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν ισχύει αυτή η αναφορά σας αλλά αντιθέτως επιδιώκουμε συνεργασίες με όλους όσοι έχουν κοινή προσέγγιση στα προβλήματα της πόλης μας.»
Κατανοητό.


Με αφορμή
την παραπάνω διόρθωση,

να σημειώσω ότι όποιος πολίτης θεωρεί ότι αυτά τα οποία γράφω για το πρόσωπό του είναι ανακριβή, έχει τη δυνατότητα να παρέμβει και να αποκαταστήσουμε την τυχόν αδικία.
Δεν είναι όμως ό,τι καλύτερο ούτε περιποιεί τιμή στον ίδιο, αυτός ο οποίος θεωρεί ότι τον αδικήσαμε, αντί να μας στέλνει εγγράφως τις αντιρρήσεις του, να γυρίζει τις γειτονιές κλαψουρίζοντας και να λέει ότι γράφουμε ανακρίβειες.
Δεν δηλώνω ξερόλας ούτε αλάθητος, αλλά εδώ και 26 χρόνια πιστεύω ότι ασκούμε τίμια κριτική προς όλους. Κάποιες φορές από λάθος πληροφόρηση μπορεί να γραφτούν και πράγματα που δεν ισχύουν. Είμαστε πρόθυμοι να διορθώσουμε.
Και κάτι τελευταίο – αυτό προς άλλο αποδέκτη: Όταν κάποιος θέλει να απαντήσει σε αυτά που γράφει ο «Παλμός» είτε για τον ίδιο είτε για άλλα πρόσωπα είτε για γεγονότα, πρώτα στέλνει την επιστολή του σε εμάς και αν δεν την δημοσιεύσουμε, τότε έχει το δικαίωμα να τη στείλει όπου αυτός νομίζει. Δεν μπορεί να γίνεται πρώτα φέιγ βολάν στο διαδίκτυο και μετά να φτάνει σε εμάς. Αυτό δεν είναι δεοντολογικό.


Α’ μέρος…
Λάβαμε το 10σέλιδο πρώτο μέρος του προγράμματος του συνδυασμού «Γαλάτσι ο Τόπος μου», το οποίο αφορά το συνολικό σχεδιασμό του Κέντρου Πόλης.

Αντιγράφω το κομμάτι το οποίο αναφέρεται στην κεντρική πλατεία στο Παλαιό Τέρμα το οποίο λέει:
«Υποστηρίζουμε ότι το προτεινόμενο σχέδιο απαλλοτρίωσης του οικοδομικού τετραγώνου στο Παλιό Τέρμα για την κατασκευή Κεντρικής Πλατείας δεν είναι η κατάλληλη λύση. Πρώτα από όλα είναι επιλογή υψηλού κόστους, χρονοβόρα και πιθανώς μη εφαρμόσιμη. Κυρίως είναι “λύση” δυσλειτουργική, με αρνητικές συνέπειες για την πόλη, αν παρθούν υπόψη οι σύγχρονες πολεοδομικές προσεγγίσεις για το Κέντρο Πόλης.
Η παρουσία, στο ίδιο σημείο με την σχεδιαζόμενη Πλατεία του μελλοντικού σταθμού του Μετρό, θα την μετατρέψει σε απρόσβατη για τους πολίτες. Θα περιβάλλεται από δύο μεγάλους οδικούς άξονες πυκνής κυκλοφορίας και θα αυξήσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή. Θα επιδεινώσει το πρόβλημα στάθμευσης καθώς θα προστεθεί, στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, και εκείνο της προσωρινής στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επιβατών του Μετρό. Θα αυξηθεί έτσι ο θόρυβος αλλά και η ρύπανση. Στην πραγματικότητα ένα τέτοιο σχέδιο θα μετατρέψει την Κεντρική Πλατεία σε χώρο νέων «επενδυτικών συμφερόντων» και συναλλαγών για μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Οι υπάρχουσες επιχειρήσεις θα εξαναγκαστούν να εκδιωχθούν από την περιοχή, μόνιμα και όχι προσωρινά, καθώς θα αυξηθούν υπερβολικά οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην περιοχή και κατ’ επέκταση και τα ενοίκια.»
Αν όπως λέτε φίλοι μου, συμβεί αυτό, δηλαδή να μετατραπεί η κεντρική πλατεία σε χώρο νέων «επενδυτικών συμφερόντων», μια πλατεία η οποία όταν διαμορφωθεί θα διαθέτει ακίνητα μόνο στις δύο πλευρές της, τότε φανταστείτε τι γλέντι θα κάνουν τα «επενδυτικά συμφέροντα», αν υλοποιηθεί η δική σας πρόταση η οποία λέει ότι: «Θα ήταν πιο αποτελεσματικό, πιο ουσιαστικό να σχεδιάσουμε το κέντρο πόλης ως μια διαδρομή που θα ενώνει τον άξονα από την οδό Τράλλεων έως το Παλαιό Τέρμα και από κει ως την οδό Πάρνηθος.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή