«Μέρες του ’65» & «Μέρες του ’19» Γράφεο ο Νέστορας Χατζούδης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Μέρες του ’65» & «Μέρες του ’19»  Γράφεο ο Νέστορας Χατζούδης

Βίοι παράλληλοι. Τότε, η πολιτική ανωμαλία σχεδιάστηκε από το Παλάτι. Σήμερα, από την αντιδημοκρατική εξουσιομανή Ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι ζήσαμε τα πολιτικά γεγονότα της δεκαετίας του 1960, παρακολουθώντας σήμερα το θλιβερό παζάρι της σύγχρονης αποστασίας βουλευτών, αναγκαίων για την παράταση του κυβερνητικού βίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το εμετικό τηλεοπτικό ξεκατίνιασμα ανυπόληπτων αστέρων του κομματικού τουρισμού, ορμητικά εισβάλουν στη μνήμη μας οι Μέρες του ’65. Τα ιστορικά «Ιουλιανά» και η μακρά περίοδος πολιτικής ανωμαλίας που συνεχίστηκε και κορυφώθηκε με τα χουντικά τανκς την 21η Απρίλη 1967 που κατέλυσαν τη Δημοκρατία.
Τότε, ήταν το Παλάτι που «μαγείρεψε» την ανωμαλία. Προκάλεσε όμως την αδιαμεσολάβητη αγωνιστική σύμπραξη πολιτών, από όλο το δημοκρατικό και αριστερό πολιτικό φάσμα.
Εκείνο το πρωτόγνωρο δημοκρατικό ξέσπασμα «διαισθητικά» ωθούσε τα πλήθη που ξεχύνονταν στους δρόμους, κατέκλυζαν το κέντρο της Αθήνας και με τα τραγούδια και τα συνθήματά τους αγωνίζονταν για το σεβασμό και την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Ημέρες του 1965! Με το λαό στους δρόμους και τον κόσμο της Αριστεράς να μπολιάζει το ξέσπασμα του πολιτικού αυθορμητισμού με την πειθαρχημένη αγωνιστικότητα, το ανιδιοτελές πάθος και την ακαταμάχητη αισιοδοξία του!
Σήμερα, είναι η κατ΄όνομα αριστερά που ποδοπατεί την κοινοβουλευτική τάξη για να παρατείνει το βίο της στην εξουσία. Και ο λαός; Μετά τον ιδεοληπτικό παραλογισμό της τετράχρονης αντιμνημονιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και στη συνέχεια της ισόχρονης άκρατης μνημονιακής ως κυβέρνηση, με λεηλατημένα τα όνειρά του και ευνουχισμένη την αγωνιστικότητά του, ο λαός, απών από τους δρόμους της διεκδίκησης, απογοητευμένος, στήνεται μπροστά στη τηλεόραση για ν’ ακούσει πότε θα μπει το κυβερνητικό επίδομα στα ΑΤΜ..!
Ημέρες του ’19 και η «απουσία του λαού», χαίνουσα πληγή στο σώμα της ανάπηρης Δημοκρατία μας…!
13-2-2019

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή