Εγκαίνια Καλλιτεχνικής Έκθεσης του Ιράν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη από τον Σύνδεσμο Φιλίας Εθνών (ΣΦΕ) με πρωτοβουλία της Προέδρου του κας Ευαγγελίας Βλυσίδου- Λεονταρίδου,
σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας του Ιράν, τα εγκαίνια της Έκθεσης με έργα φωτογραφίας, ζωγραφικής, καλλιγραφίας και χειροτεχνίας του Ιράν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης συνεχάρη την Πρόεδρο κα Ευαγγελία Βλυσίδου-Λεονταρίδου για το έργο και την πρωτοβουλία του Συνδέσμου και έχοντας διατελέσει και ο ίδιος Διπλωμάτης σε χώρες της Ευρώπης στην ομιλία του τόνισε πόσο δύσκολο και σπουδαίο είναι το διπλωματικό έργο, ευχαρίστησε τον Ιρανό Πρέσβη κο Σαμπεσταρί για αυτή τη συνεργασία, η οποία είναι προς όφελος των πολιτών των πόλεων και των δύο χωρών, η οποία αποτελεί την αρχή σε μια πιο ευρεία συνεργασία στο δρόμο που χάραξε ο Έλληνας Μακεδόνας Μέγας Αλέξανδρος και παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τα ιστορικά και ανθρωποκεντρικά στοιχεία του Δήμου μας. Κλείνοντας ο Δήμαρχος απένειμε πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου στον Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Στη συνέχεια ο Πρέσβης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο για τις ενέργειές του στην ανάπτυξη των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποτελούν τον λίκνο και την κοιτίδα του πολιτισμού της ανθρωπότητας.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκειά της θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ, ταινίες και θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά εργαστήρια με τη συμμετοχή Ιρανών καλλιτεχνών.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού.
Τον Δήμαρχο συνόδεψαν ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. κος Παναγιώτης Μούστρης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. κος Βασίλης Λάζος, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, η Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας του Δήμου κα Αγνή Ζώη, το Μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κος Θεμιστοκλής Μπαλάσκας, τα Μέλη Δ.Σ. του Ο.Π.ΑΘ. κ.κ. Νίκος Μαυρομάτης, Γιώργος Ντούσκος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή