Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Ο ρόλος της Οικογένειας στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, συνεχίζοντας και φέτος, τον Κύκλο Ενημερωτικών Εκδηλώσεων για την Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια, σας προσκαλεί το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11.00 π.μ., στην ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της Οικογένειας, στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών», που θα πραγματοποιηθεί, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Γ. Παπαβασιλείου 34).

Στόχος της εκδήλωσης, είναι να αποσαφηνιστούν θέματα σε σχέση με τις εξαρτήσεις και να αναπτυχθεί ένας διάλογος για τον ρόλο που έχει η Οικογένεια σήμερα, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Εισηγήτριες επί του σημαντικού αυτού θέματος, που συνεχίζει να μαστίζει την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, θα είναι η κα Δέσποινα Καπετανάκη, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και η κα Ευδοκία Γαλάτου, Ψυχολόγος, μέλος του Προσωπικού Θεραπείας του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

Το «ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και απευθύνεται σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών άνω των 21 ετών και τις οικογένειές τους, στοχεύοντας στην απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική επανένταξη των μελών του!

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα, είναι εθελοντική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή άλλες ουσίες. Παρέχει υπηρεσίες όπως: Κινητοποίηση και προετοιμασία για την ένταξη στη θεραπευτική διαδικασία, ομαδική και ατομική συμβουλευτική και θεραπεία, μεταθεραπευτική φροντίδα, πρόληψη υποτροπής και διαχείρισης της κρίσης, εκπαίδευση και επαγγελματικό προσανατολισμό, Συμβουλευτική οικογένειας και ζευγαριών.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ