Δημιουργία Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας για τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ

Συνεχίζοντας τις κοινωνικές δράσεις το Τμήμα Υγείας του Δήμου, με την βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών των δομών του Δήμου, θα βοηθήσει όλους τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ να αποκτήσουν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας (Α.Η.Φ.Υ.).
Έχει μπει σε εφαρμογή η διαδικασία δημιουργίας Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας για όλους τους πολίτες, που διαθέτουν ΑΜΚΑ. Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για τον πολίτη. Ο ΑΗΦΥ περιέχει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες – πληροφορίες (επισκέψεις, νοσηλείες, φάρμακα, διαγνώσεις) από όλες τις Δομές Υγείας.
Ο κάθε πολίτης θα έχει τον ατομικό του φάκελο που θα τον ανοίγει μέσω των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς. Ο ΑΗΦΥ δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει πάντα μαζί του τα ατομικά στοιχεία υγείας και ο κάθε πάροχος υγείας να έχει πρόσβαση σ’ αυτόν μόνο με την άδεια του.
«Καλούμε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ που δεν έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή και επιθυμούν να δημιουργήσουν ΑΗΦΥ να το δηλώσουν στις επισκέπτριες υγείας και στους κοινωνικούς λειτουργούς» δηλώνει το Τμήμα Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα.

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή