Οριστικά 17/2 στο Παλαί , Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Οριστικά 17/2 στο Παλαί , Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Στο φύλλο του «Παλμού» στις 18 Ιανουαρίου έγραφα, με αφορμή κάποιες ανοησίες που κυκλοφορούσαν ως προς την υποψηφιότητα του Γιώργου Μαρκόπουλου στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, ότι ο σημερινός δήμαρχος θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου και το σφύριγμα για την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα θα δοθεί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου, στο Παλαί.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δυο βδομάδες και ήρθε η επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Γιώργο Μαρκόπουλο, με την ανακοίνωση την οποία εξέδοσε και στην οποία αναφέρει ότι «την Κυριακή 17/2, στις 11.30 το πρωί, στο χώρο του Παλαί, θα γίνει απολογισμός της τετραετίας 2014-2018».
Όπως γράφει «πριν από τέσσερα χρόνια μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας. Από τότε με πολλή δουλειά, υλοποιήσαμε αυτά που υποσχεθήκαμε κι ακόμα περισσότερα. Όλοι μαζί φτάσαμε ως εδώ και μαζί συνεχίζουμε. Με πρόγραμμα, με διαφάνεια, με όραμα, με σχέδιο γιατί ο Δήμος μας είναι οι πολίτες του. Σας περιμένουμε στην Απολογιστική μας εκδήλωση για να θυμηθούμε όσα πετύχαμε στο Γαλάτσι μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Νοικοκυρεμένα, αθόρυβα, μακριά από ανώφελες αντιπαραθέσεις, με καθημερινή παρουσίαση στην πόλη. Με έργο και όχι με λόγια. Μαζί.»
Εκτός βέβαια του απολογισμού, η 17η Φεβρουαρίου θα είναι και η αρχή του προεκλογικού αγώνα του Γιώργου Μαρκόπουλου για την αναμέτρηση του Μαΐου.
Συγχρόνως ο Δήμαρχος προσπαθεί να κλείσει και διάφορα θέματα που απασχολούν την πόλη, όπως για παράδειγμα η δημοτική συγκοινωνία, για την οποία όπως πληροφορήθηκα, στα μέσα Μαρτίου τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Γαλατσίου.
Έμαθα επίσης και ομολογώ ότι μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι οι κύριοι Κ. Ζώμπος και Ν. Μαγκανάρης δεν ψήφισαν θετικά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αγορά των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας. Προφανώς το έκαναν γιατί θεωρούν ότι η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, πριν τις εκλογές του Μαΐου, ίσως ευνοήσει τον Γιώργο Μαρκόπουλο. Εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ευνοήσει ή όχι και ποιόν, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι σίγουρα θα ευνοήσει και θα εξυπηρετήσει τους Γαλατσιώτες γιατί θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους και αυτό εμένα μου είναι αρκετό.


«Γαλάτσι ο Τόπος μου»

Μετά από διεξοδική συζήτηση και ψηφοφορία η οποία διεξήχθη στον πολιτιστικό χώρο «Παίρνω Αμπάριζα», επικεφαλής της παράταξης «Γαλάτσι ο Τόπος μου» και υποψήφιος δήμαρχος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Παναγιώτου.

Να θυμίσω ότι στις προηγούμενες εκλογές, το 2014, ο ίδιος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση, ο Σπύρος Παναγιώτου μαζί με τον δεύτερο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, Άρη Παπαδοκωστόπουλο, διαχώρισαν τη θέση τους και αποχώρησαν από το κυβερνών κόμμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει κανέναν δικό του εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου.
Όπως μου ανέφερε ο Σπύρος Παναγιώτου, θα κατέβουν μόνοι τους στις εκλογές χωρίς καμία συνεργασία γιατί «δεν μας πείθουν τα συνθήματα κανενός» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Την επόμενη μάλιστα εβδομάδα θα παρουσιάσουν στους Γαλατσιώτες και το συνολικό σχέδιό τους για την πόλη μας. Ως προς το θέμα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, το οποίο όπως αποδεικνύεται είναι πρόβλημα για όλους τους υποψήφιους δημάρχους, μου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει το ελάχιστο όριο του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, το οποίο είναι όση και η δύναμη του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, δηλαδή 33.


 

Ακόμα ψάχνουν στο ΚΙΝΑΛ
Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» και με αφορμή την ανοιχτή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο «Καμίνι» με θέμα τις συνεργασίες ανέφερα ότι:
«Ο Νίκος Μαγκανάρης είπε ότι αρνήθηκε την πρόταση να είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Γαλάτσι με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Αν ισχύει αυτό που επικαλείται ο Νίκος Μαγκανάρης (γιατί εγώ δεν έχω τέτοια πληροφόρηση) πιστεύω ότι θα έπρεπε να το θεωρήσει πολύ τιμητικό. Κι αν αρνείσαι να υπηρετήσεις την τιμητική θέση την οποία σου προσφέρει το κόμμα στο οποίο ανήκεις, τότε πας σπίτι σου και δεν φέρνεις βόλτα τις άλλες πολιτικές γειτονιές ψαρεύοντας…»
Όπως πληροφορήθηκα, λοιπόν, επίσημα (πιο επίσημα δεν γίνεται!) δεν είχε γίνει καμία πρόταση εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου με τη στήριξη του κόμματος ο Νίκος Μαγκανάρης. Αυτό το οποίο είχε γίνει σε μια συνάντησή τους ήταν η ανίχνευση προθέσεων. Συγκεκριμένα είχαν ρωτήσει τον Νίκο Μαγκανάρη τί προτίθεται να κάνει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό και μόνον αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται διορισμός στη θέση του υποψηφίου δημάρχου.
Όπως με πληροφόρησαν από την Τοπική Γραμματεία του ΚΙΝΑΛ, το θέμα της συγκρότησης ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου δεν έχει κλείσει ακόμα. Μετά την αρνητική απάντηση του Ναξιώτη γιατρού κ. Βλασερού, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε, τους ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στις Κυκλάδες, και την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Ηλία Μιμηγιάννη, το θέμα της αναζήτησης υποψηφίου δημάρχου συνεχίζεται.
Αυτό που ενδιαφέρει τους υπεύθυνους του κόμματος, όπως μου είπαν, είναι να υπάρξει υποψήφιος που να εκφράζει το χώρο μας. Υπάρχει λοιπόν ένα τέτοιο πρόσωπο το οποίο ανήκει στο χώρο του ΚΙΝΑΛ και απ’ό,τι μου είπε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του «το ακούω με ενδιαφέρον, φίλε μου, το θέμα αλλά οριστικά θα απαντήσω σε 3-4 μέρες». Μέχρι λοιπόν να απαντήσει, δεσμεύομαι όπως είπα και στον ίδιο να μην αναφέρω το όνομά του. Πάντως είναι γνωστός Γαλατσιώτης, πολιτικοποιημένος και στο παρελθόν είχε εκτεθεί ως υποψήφιος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή