Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας στα σχολεία του Ασπρόπυργου

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), κ. Νικόλαος Μελετίου, δίνει στη δημοσιότητα, τα πλήρη Προγράμματα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, που θα εκδηλωθούν στην πόλη, τις επόμενες μέρες, με ευθύνη της Διοίκησης 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2ης Δ.Υ.ΠΕ), Πειραιώς και Αιγαίου, Ιατρών και εξειδικευμένων Στελεχών του Γενικού Νοσοκομείου «ΘΡΙΑΣΙΟ», τα οποία αφορούν σε όλους τους Μαθητές των σχολείων της πόλης μας.
Πρόκειται για μια συνέργεια της 2ης ΔΥΠΕ και του Δήμου, καρπός της οποίας είναι πέντε (5) Προγράμματα Πρόληψης Υγείας, καθώς και Προγράμματα Προαγωγής Υγείας, τα οποία καλύπτουν το σύνολο σχεδόν των αναγκών του μαθητικού πληθυσμού. Τα Προγράμματα αυτά αποτυπώνουν την ολοκληρωμένη προσέγγιση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ και της Δημοτικής Αρχής, στα ζητήματα υγείας, και αναδεικνύουν τη στενή και καρποφόρα συνεργασία της, με την αρμόδια -για τον Ασπρόπυργο- Υγειονομικής Περιφέρειας, που έχει δώσει ήδη δείγματα πρωτοβουλιών, που σπάνια συναντά κανείς σε Δήμους της Χώρας.
«Σχετικά με τα νέα Προγράμματα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, υπογράμμισε:
«Μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, οι Πολίτες μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες Υγείας και μάλιστα χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση. Υπουργείο Υγείας, δια της 2ης Δ.Υ.ΠΕ, και Δήμος, μέσω Ολοκληρωμένου Προγράμματος, ανταποκρινόμαστε στην υποχρέωση Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, για όλους τους Δημότες μας.
Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα με σκοπό την διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην περιοχή μας. Αναδεικνύουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βασικό συντελεστή λειτουργίας και στον ζωτικό αυτό τομέα.
Με την κοινή εκπόνηση των εν λόγω προγραμμάτων, απαντάμε με σχέδιο, όραμα και κυρίως με αποτελεσματικότητα στις αυξημένες ανάγκες μας, που εντάθηκαν τελευταία, εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει τη Χώρα μας.
Καταλυτική υπήρξε η συμβολή της 2ης Δ.Υ.ΠΕ, της Διοικήτριας κ. Όλγας Ιορδανίδου, και του Υποδιοικητή κ. Γεώργιου Αντύπα, να στηρίξουν τους Δήμους που χρήζουν άμεσης βοήθειας, σε ό,τι αφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα, την πρόληψη και την προαγωγή υγείας.»
Ο πλήρης κατάλογος των Προγραμμάτων έχει ως εξής:
Έλεγχος βιβλιαρίων υγείας των μαθητών που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προκειμένου να εκτιμηθεί η εμβολιαστική τους κάλυψη.
Έλεγχος οπτικής οξύτητας με οπτότυπο (Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων).
Έλεγχος σκολίωσης (Adams test) στους μαθητές Στ΄ τάξης Δημοτικού.
Έλεγχος για καρδιακά φυσήματα διά ακροάσεως με στηθοσκόπιο στους μαθητές της Στ΄ τάξης Δημοτικού.
Έλεγχος αναπνευστικού συστήματος διά ακροάσεως με στηθοσκόπιο στους μαθητές της Στ΄ τάξης Δημοτικού.

Χρονική διάρκεια των δράσεων είναι η σχολική περίοδος 2018-2019 και συγκεκριμένα από 1/10/2018 μέχρι 10/6/2019.

Επίσης Ιατρικά Κλιμάκια, θα επισκεφθούν τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ασπρόπυργου, για ενημέρωση των Μαθητών, σε ότι αφορά σε ζητήματα προαγωγής της υγείας.

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται προς υλοποίηση και προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι στο γενικό πληθυσμό της πόλης μας.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή