Τύψεις… & φαγητό! Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΒΡΟΥΛΟΥ, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αρκετές φορές συμβαίνει να εκτονώνουμε την ένταση που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, τρώγοντας πολύ φαγητό, γλυκά ή και ανακατεμένα όλα αυτά μαζί. Μην αισθάνεστε άσχημα γι’αυτό!

Ποτέ μην νοιώσετε τύψεις αν για οποιοδήποτε λόγο δεν διαχειριστήκατε τη διατροφή σας, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να φάτε περισσότερο και να χάνετε τον έλεγχο της κατανάλωσης φαγητού όλο και πιο συχνά.
Απλά αντισταθείτε σε αυτή τη συνήθεια και σκεφτείτε εναλλακτικούς τρόπους εκτόνωσης.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει εκπαίδευση πώς να ισορροπούμε τα έντονα συναισθήματά μας (π.χ. θυμός, φόβος, χαρά, απογοήτευση κ.α.) που προκαλούνται από διάφορες καταστάσεις ή σκέψεις στη ζωή μας. Έτσι πολλοί από εμάς καταφεύγουμε στο φαγητό για μια στιγμιαία ανακούφιση που είναι αλήθεια ότι όντως μας προσφέρει.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι για μια στιγμή μπορεί να πέσουμε σε αυτή την παγίδα, εφόσον η πρόσβαση στις διάφορες τροφές, υγιεινές ή όχι, είναι πολύ εύκολη, μοναχική και η ανακούφιση γρήγορη, όμως να θυμόμαστε ότι και τις αρνητικές συνέπειες τις βιώνουμε εξίσου γρήγορα.
Τα προβλήματα πολλά, παχυσαρκία, κακή διατροφή, κακή ποιότητα ύπνου, χαμηλή αυτοεκτίμηση και τελικά κακή διάθεση κ.α… Εκτόνωση στα έντονα συναισθήματά μας γίνεται με το περπάτημα, με την εργασία, με τη δημιουργικού απασχόληση, με τη συζήτηση, με τον χορό, με τον αθλητισμό και ο,τιδήποτε άλλο μας ταιριάζει, απλό ή πιο οργανωμένο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή