Ταξίδι στο παρελΘόν από την «Δράση»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ταξίδι στο παρελΘόν από την «Δράση»

Με πρωτοτυπία διοργάνωσε η «Δράση» τη φετινή της εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του δημαρχείου Γαλατσίου. Η εκδήλωση ήταν μία ακόμα συνεισφορά στον τοπικό πολιτισμό με το ήθος που διακρίνει πάντα αυτό το Σύλλογο.

Απαρχή της εκδήλωσης αποτέλεσε ένα ταξίδι στο παρελθόν που προετοίμασε η ομάδα Λόγου και Τέχνης της «Δράσης», η οποία αποτελείται από τους Δ. Κουτσίκου, Ε. Ηλία, Μ. Κοκκίνου, Ε. Πανούση, Ρ. Χριστοθανοπούλου, Ν. Δημητρακόπουλο, Δ. Τούντα. Ταυτόχρονα, ο ηθοποιός Τ. Βαμβακίδης απέδωσε τα κείμενα τα οποία διάβασε εξαιρετικά και με σαφήνεια ενώ οι δύο μικρές «κυρίες» του Συλλόγου, η Ισιδώρα Διοΐλη και η Αριάδνη Ρούτση, απήγγειλαν θαυμάσιους επιλεγμένους στίχους. Ακόμη, η Ναταλία Ηλία στα νοσταλγικά τραγούδια και ο Αλέξανδρος Πενταράς με την κιθάρα του, δημιούργησαν έντονα συναισθήματα και αναμνήσεις του παλαιού καλού καιρού στους καθηλωμένους θεατές.
Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση χάρισαν οι κυρίες Ζ. Βενιζέλου, ψαθοπλέκτρια, και Ρ. Βολανάκη, μοδίστρα, που σε σύντομες συνεντεύξεις έδωσαν παραστατικά στοιχεία – αναφορές για τα επαγγέλματα αυτά και τη χρησιμότητά τους. Ο εισπράκτορας Π. Καραμάνης «έκοψε» εισιτήρια, ενώ ο Θ. Θυσέμης με την εγκατάστασή του κέρναγε σαλέπι.
Πριν το κόψιμο της πίτας, η Ισιδώρα ταξίδεψε το κοινό σε μουσικά μονοπάτια με το βιολί της.
Αρωγοί στην εκδήλωση, που έκλεισε με επίκαιρο λογύδριο του προέδρου Ίκαρου Πετρόπουλου, ήταν οι Μ. Γκιώνη και Σ. Μασσέλος.
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Μανιάτης (παρέλαβε το κομμάτι για το Δήμο), Θ. Μπούρας, Γ. Σιδερής, Ε. Ζέρβα, Γ. Χαραλαμπίδης, άπαντες μέλη της «Δράσης» όπως και η κυρία Α. Βλάχου από την Ε’ Δημοτική Κοινότητα Δήμου Αθηναίων. Παρόντες επίσης ήταν η πρόεδρος ΚΕΘΕΑ / ΔΙΑΒΑΣΗ κα Ιουλία Μπάρκα, η κυρία Φ. Ρεμπή από την Επιτροπή Ειρήνης, Α. Πολυχρόνης της Επιτροπής κατά των Κεραιών, Γ. Δαμήλου σκηνοθέτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή