Μείωση 50% των Δημοτικών Τελών για ευπαθείς ομάδες στο Δ. Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μείωση 50% των Δημοτικών Τελών  για ευπαθείς ομάδες στο Δ. Γαλατσίου

Μειωμένα κατά 50% θα είναι τα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Γαλατσίου σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 403/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αδύναμη θέση.

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 403/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, που αφορά την τροποποίηση της 501/2017 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί μείωσης ή απαλλαγή Δημοτικών Τελών αποφάσισε την μείωση κατά 50% των Δημοτικών Τελών αποδίδεται στις παρακάτω κατηγορίες:
• Σε άτομα με αναπηρίες με ποσοστό από 67% και άνω και με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια. Από το εισόδημα θα αφαιρούνται τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα.
• Σε άτομα με προστατευόμενο μέλος με αναπηρία με ποσοστό από 67% και άνω και με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια. Από το εισόδημα θα αφαιρούνται τα πάσης φύσεως προνοϊακά επιδόματα.
• Σε οικονομικά αδύναμους – απόρους όπως ορίζεται στη με Αριθ.Α3 (γ) ΓΠ/οικ 25132, ΦΕΚ 908/4.4.2016.
• Σε τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 16.000 ευρώ, εφόσον τα τέκνα τους είναι προστατευόμενα μέλη. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια.
• Σε πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 17.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.500 ευρώ από το 5ο παιδί και άνω εφόσον τα τέκνα τους είναι προστατευόμενα μέλη, ανεξάρτητα αν διαθέτουν την ιδιότητα του πολυτέκνου. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια. Σε μακροχρόνια άνεργους με 12μηνη συνεχή ανεργία και με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή προστατευόμενο μέλος. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια.
• Σε μονογονεϊκές οικογένειες με ένα τέκνο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2000€ για κάθε επιπλέον τέκνο ή προστατευόμενο μέλος. Ως προστατευόμενο μέλος νοείται και ο ενήλικας Α’ βαθμού συγγένειας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ο οποίος διαβιεί με την οικογένεια.
Για την πλήρη Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη θα λαμβάνεται εξατομικευμένη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
– Όλοι οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι που έχουν απαλλαγή και μείωση Δημοτικών Τελών κατά 50% υποχρεούνται να προσκομίζουν κάθε έτος το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας και το Ε1. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος έχει το δικαίωμα να προβεί στην άρση της μείωσης ή απαλλαγής χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
– Σε περίπτωση ψευδούς ή ανακριβούς δήλωσης, ή μη δήλωσης άμεσα οποιασδήποτε αλλαγής που έχει προκύψει, ο Δήμος θα καταλογίσει στον υπόχρεο, το όφελος του της τελευταίας πενταετίας με τις προσαυξήσεις.
Η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την Μείωση ή την Απαλλαγή των Δημοτικών Τελών, έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου, καθώς επίσης για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου μας, στο τηλ: 210.2143405 (κα. Πάζιου).

Πήγαινε στην κορυφή