Μένει ή φεύγει; Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μένει ή  φεύγει;  Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, ως προς την υποψηφιότητα της κας Ράνιας Καλαντζή, η οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Γαλατσίου.

Το λέω αυτό γιατί, όπως πληροφορήθηκα, έχει προκύψει μάλλον κώλυμα λόγω της θέσης την οποία κατέχει στη Σιβιτανίδειο Σχολή.
Λέω μάλλον γιατί το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και αναμένεται να δοθεί απάντηση από την Νομική Υπηρεσία του κόμματος.
Το ίδιο πρόβλημα έχει προκύψει και με ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Μπελαβίλα, ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Έχουν ενημερωθεί όμως οι δύο υποψήφιοι, ότι αν τελικά υπάρξει πράγματι κώλυμα στην υποψηφιότητά τους, αυτό με κάποιο τρόπο θα …καλυφθεί.
Η κα Καλαντζή, απ’ό,τι είδα και στην πρόσκληση για τη συνάντηση της Δευτέρας 21/1 στο «Καμίνι» συνεχίζει να υπογράφει ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ».
Στο κάλεσμα λοιπόν της Δευτέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Υλοποιώντας βασική εξαγγελία της Προγραμματικής Διακήρυξής μας: “Επιδιώκουμε να ενώσουμε δυνάμεις με όσους έχουν ανάλογη οπτική και ανιδιοτελή δράση, γιατί μόνο με την ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ κινητοποίηση και συνεργασία ενεργών πολιτών, φορέων και κινημάτων μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία του Δήμου και της πόλης μας, άρα και οι συνθήκες ζωής των κατοίκων της” απευθυνόμαστε σε πολίτες, πρωτοβουλίες και δημοτικές παρατάξεις με αντίστοιχη λογική και αντίληψη για να συζητήσουμε ανοιχτά σε ισότιμη βάση και να εξετάσουμε τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, πριν και μετά τη διεξαγωγή τους.»
Είναι γεγονός ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες συζητήσεις για συνεργασία με ορισμένα πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αλλά αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει τη συνεργασία αλλά φαντάζομαι δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού.
Κι αυτό, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς, έχει μια εξήγηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι στις τελευταίες εθνικές εκλογές κατέγραψε ένα ποσοστό 36%. Είναι λογικό λοιπόν να θέλει επικεφαλής του συνδυασμού στο Γαλάτσι να είναι στέλεχος δικό του.
Το τί θα γίνει θα φανεί και από τη συγκέντρωση της Δευτέρας, ποιοί θα προσέλθουν, τι θα πουν και ποιό θα είναι τελικά το αποτέλεσμα.
Ίδωμεν…


Στις 17/2
το νέο ξεκίνημα…

Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε το λαϊκό τραγούδι του Βασίλη Καρρά που λέει «δεν πάω πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω»! Ε, με αυτούς τους στίχους απαντά ο Γιώργος Μαρκόπουλος σε κάποιες ανοησίες που ακούγονται ότι δήθεν δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτές τις ανοησίες τις υιοθετούν και σοβαροί άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα μου έθεσαν την ερώτηση αν όντως ο Δήμαρχος δεν θα διεκδικήσει και πάλι τη διοίκηση του δήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ο «Παλμός» τον Ιανουάριο του 2018 είχε φιλοξενήσει συνέντευξη του Δημάρχου, όπου είχε ανακοινώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος της πόλης στις δημοτικές εκλογές το 2019. Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στο σχεδιασμό του και ετοιμάζεται πυρετωδώς για να ριχθεί στην προεκλογική μάχη, μην παραμελώντας όμως και τα δημαρχιακά του καθήκοντα. Υπάρχουν, βλέπετε, κάποια σοβαρά θέματα ανοιχτά, τα οποία πρέπει μέχρι τις εκλογές να έχουν κλείσει, όπως για παράδειγμα η δημοτική συγκοινωνία.
Στο σχεδιασμό, λοιπόν, του Γιώργου Μαρκόπουλου, εκτός από την στελέχωση του ψηφοδελτίου του, όπου υπάρχει συνωστισμός, βρίσκεται και η οργάνωση της πρώτης συγκέντρωσης του συνδυασμού του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή, στο χώρο του Παλαί Γαλατσίου.
Εκεί θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων της πρώτης θητείας του στο τιμόνι του Δήμου Γαλατσίου και συγχρόνως θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα του προεκλογικού του αγώνα. Επίσης θα τεθούν οι στόχοι και ο προγραμματισμός της επόμενης θητείας του.


Αναποφάσιστο το Κίνημα…

Από την πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛ. τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα ως προς το τί θα κάνουν στις δημοτικές εκλογές στο Γαλάτσι.

Αυτό που πληροφορήθηκα εγώ αρμοδίως και σας το μεταφέρω είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση από πλευράς ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και, όπως μου τόνισαν, δεν πρόκειται να γίνει και στο μέλλον.
Γιατί, όπως μου είπαν χαρακτηριστικά, «εμείς, εδώ στο Γαλάτσι, δεν θα δώσουμε συγχωροχάρτι στο ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφική πολιτική του αυτά τα χρόνια. Ή θα κατέβουμε μ’ ένα αξιοπρεπές σχήμα ή δεν θα έχουμε δικό μας υποψήφιο δήμαρχο στο Γαλάτσι.»
Να θυμίσω εδώ, επειδή κάποιοι ρωτούν, πριν ένα χρόνο περίπου το ΚΙΝΑΛ προχώρησε σε εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων του σε κάθε δήμο. Έτσι και στο Γαλάτσι έχει εκλεγεί 7μελές προεδρείο με υπεύθυνο Γραμματέα. Το μόνο που δεν διαθέτει η οργάνωση είναι κάποιον συγκεκριμένο χώρο που να λειτουργεί ως γραφείο του Κινήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή